Zatvori
Poslovni Puls
11/12/2014

Premijer Milanović: Ministri, riješite da nam ne rastu plaće!

Od prvog dana iduće godine na snagu stupaju izmjene Zakona o porezu na dohodak kojima će se većem broju građana povećati plaće, ali ne i dužnosnicima, pa je premijer Zoran Milanović na sjednici Vlade podsjetio ministre da na iduće dvije sjednice do kraja godine treba regulirati to pitanje...

"'Do kraja godine moramo urediti pitanje plaća dužnosnika, prije svega nas. Na način da, kao što smo bili i obećali, one s obzirom na porezne promjene ne narastu", rekao je Milanović, prenosi HRT.

"Ministri - o tome vodite računa i u sljedeća dva tjedna to moramo riješiti, razumijemo se o čemu govorim", dodao je premijer.

Vlada je na današnjoj sjednici u rekordnom roku prihvatila više od dvadeset točaka dnevnog reda, među njima i Smjernice politike državnih potpora za razdoblje 2015. – 2017. Prihvaćen je Prijedlog zakona o potvrđivanju Sporazuma s Vladom Republike Srbije o suradnji u zaštiti od prirodnih i drugih katastrofa. Izmijenjena je Uredba o jediničnim naknadama, korektivnim koeficijentima i pobližim kriterijima i mjerilima za utvrđivanje posebne naknade za okoliš na vozila na motorni pogon.

Prihvaćene su uredbe o osnivanju Povjerenstva za izradu prijedloga modela restrukturiranja javnih znanstvenih instituta u Republici Hrvatskoj te uredba o izmjenama Uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u javnim službama.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram