Zatvori
Poslovni Puls
12/12/2014

HRT iduće godine ulaže 300 mil. kuna i otpušta 270 zaposlenika

Programsko vijeće HRT-a na jučerašnjoj je sjednici prihvatilo Prijedlog Programa rada i financijski plan HRT-a za 2015. godinu, koji među ostalim predviđa i znatna povećanja ulaganja u proizvodnju programskih sadržaja...

Vijeće je većinom od šest glasova za i jednim suzdržanim donijelo zaključak kako daje pozitivno mišljenje o prijedlogu Programa rada HRT-a za 2015. godinu, uz dodatak kako je iznijelo niz prijedloga i primjedbi za poboljšanje programa rada te pozvalo glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana da iznesene prijedloge i primjedbe Vijeća razmotri prije njegova konačnog usvajanja.

Obrazlažući Vijeću Program za 2015. godinu, Glavni ravnatelj je rekao kako HRT u slijedećoj godini u proizvodnju programa namjerava uložiti 330 milijuna kuna, što je za 30 posto više nego u 2014. godini, te kako će se povećana ulaganja u program pozitivno odraziti na kvalitetu sadržaja i produkciju.

Također, u 2015. godini predviđen je i nastavak procesa restrukturiranja HRT-a.

"Tijekom 2015. nastavit će se provoditi mjere racionalizacije poslovanja, namjeravamo ostvariti broj od 2.700 stalno zaposlenih, dok ćemo ovu godinu zaključiti s 2.970. zaposlenih, što je za oko 400 manje nego li 2012. godine", rekao je Radman.Također, predviđen je i nastavak tehnološkog osuvremenjavanja HRT-a, u planu je dovršetak procesa prelaska na digitalnu, tapeless, tehnologiju proizvodnje, kao i investicije u brzu medijsku proizvodnju.

"Unaprjeđenje uvjeta rada predviđeno je i u Informativnom medijskom servisu IMS-u, a investirat će se i u regionalnu infrastrukturu te će se restrukturirati HRT centri", dodao je Radman.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram