Zatvori
Poslovni Puls
16/12/2014

Kinezi ponudili više od svih za Hypo Alpe Adria banku!

Kineska kompanija China Energy Reserve and Chemicals Group predala je novu ponudu za kupnju Hypo Alpe Adria banke, koju smatra "neodoljivom", dok ministarstvo financija Austrije, i dalje tvrdi da ponuda nije prihvatljiva jer, kao i ona prethodna, nije predana u roku...

Prema pisanju bečkog dnevnika "Kurir", kineska kompanija predala je ponudu u kojoj za šest banaka na Balkanu nudi 350 milijuna eura, što je 40 milijuna eura više u odnosu na konkurentske ponude.

Kinezi su spremni odmah nadoknaditi Austriji 2,2 milijardi eura uloženih u banku.

Austrijsko Ministarstvo financija još uvijek tvrdi da ponuda nije predana u roku i da bi ponuđači, koji su uredno predali ponude, zbog eventualne promjene rokova mogli podnijeti tužbu.

No kineska kompanija tvrdi da je do sada u više navrata došlo do izmjene uvjeta tijekom prodaje Hypo banke. Ostali ponuđači, koji su u roku predali ponude, američki fond Advent i EBRD, ruski VTB s bugarskim investitorom Denisom Barekovim i Expo banka iz Kazahstana, bi 2,2 milijarde eura, koje je država Austrija uložila u mrežu Hypo na Balkanu tek nakon više godina vratili u proračun Austrije.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram