Zatvori
Poslovni Puls
16/12/2014

Podravka gasi proizvodnju u Poljskoj

Podravka je donijela odluku o postupnom prekidu proizvodnje u svojoj tvornici u Poljskoj u cilju daljnje racionalizacije poslovanja, izvjestili su u utorak iz te koprivničke prehrambene tvrtke...

Nakon pristupanja Hrvatske Europskoj uniji i ulaska u zonu slobodnog kretanja robe između zemalja članica EU, Podravka je odlučila proizvodnju istih vrsta proizvoda za tržišta EU locirati na jednom mjestu, u Koprivnici.

"U interesu daljnje racionalizacije poslovanja, donesena je odluka o postupnom prekidu proizvodnje u Podravkinoj poljskoj tvornici u Kostrzynu, koja posluje u okviru Podravkinog ovisnog društva Podravka Polska", navodi se u priopćenju.

Proces prestanka proizvodnje u Poljskoj započeo je 15. prosinca i trebao bi biti završen do 31. ožujka 2015. godine.

Podravka Polska će u dogovoru sa sindikatima kroz program zbrinjavanja viška radnika isplatiti otpremnine za oko 45 radnika.

Ova odluka imat će pozitivne utjecaje na poslovanje Podravke u 2015. kroz povećanje iskorištenosti proizvodnih kapaciteta u tvornicama u Koprivnici, čime će se smanjiti troškovi po jedinici proizvoda te kroz niže troškove zaposlenika, ističu u tvrtki.

Napominju i kako se procjenjuje da će negativan utjecaj prestanka proizvodnje u Poljskoj u 2014. iznositi oko 20,6 milijuna kuna, od kojih se najznačajniji odnosi na jednokratan otpis imovine i rezervacije za otpremnine radnika.

Odluka o zatvaranju proizvodnih kapaciteta u Poljskoj neće imati nikakav negativan utjecaj na prodaju Podravke u Poljskoj te će se i nadalje raditi na širenju postojećeg asortimana proizvoda koji se nudi tamošnjim potrošačima, zaključuje se u priopćenju Podravke.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram