Zatvori
Poslovni Puls
17/12/2014

D-Marin u Šibeniku prva hrvatska marina najviše kategorije

Ministar turizma Darko Lorencin dodijelio je rješenje Ministarstva turizma o kategorizaciji pet Sidara D-Marin Mandalini u Šibeniku, čime ova marina postaje prva u Hrvatskoj kojoj je Ministarstvo turizma dodijelilo oznaku najviše kategorizacije...

D-Marin Mandalina jedina je marina u Hrvatskoj posebno projektirana za mega-jahte, što grad Šibenik pozicionira kao luksuznu destinaciju na globalnom nautičkom tržištu.

Marina D-Marin Mandalina ima 400 vezova u moru, od kojih je 79 predviđeno za mega-jahte veličine od 30 do 140 metara. Posebno projektiranom energetskom infrastrukturom super-jahtama se pruža pouzdan izvor energije, u skladu s njihovim specifičnim zahtjevima.

Dodatni sadržaji kao što su moderni sanitarni prostori, restorani i barovi, tvore atraktivnu destinaciju za lokalne i međunarodne goste. Do sada su D-Marin Mandalinu posjetile svjetski poznate super-jahte dužine 60 do 95 metara, navodi se u priopćenju.

„Hrvatska je u svjetskim okvirima vrlo tražena i popularna nautička destinacija koju svake godine otkriva sve više zaljubljenika u more i brodove iz cijeloga svijeta. Naravno, kako bi naša zemlja postala još konkurentnija destinacija moramo kontinuirano ulagati u kvalitetu, bogatstvo i raznovrsnost turističke ponude i usluge, a posebice je to važno za elitne vrste turizma kao što je nautika. Naime, Hrvatska u segmentima ljepote i očuvanosti okoliša uvijek dobiva najviše ocjene od turista i stručnjaka, dok su sadržaji i popratna oprema ono na čemu moramo dodatno raditi pa je stoga važnost obogaćivanja ponude s marinom najviše kategorizacije još značajnija za konkurentnost i imidž naše zemlje. Samo kontinuiranim ulaganjem u kvalitetu možemo zadržati postojeće te privući nove turiste, a samim time povećati fizičke i financijske pokazatelje, što nam je svima cilj“, naglasio je ministar Lorencin dodavši kako Hrvatska osim sunca i mora nudi niz drugih mogućnosti i preduvjeta za razvoj cjelogodišnjeg turizma koji definira i Strategija razvoja turizma RH do 2020. godine.

„Ovo je vrlo važan i odvažan korak prema podizanju razine turističke ponude na hrvatskoj obali. Radije nego da se radi samo na povećavanju broja vezova, smatramo da u mnogim hrvatskim marinama postoji i potreba za podizanjem standarda. Ovim projektom D-Marin Mandalina dala je primjer kako nautičkim gostima u Hrvatskoj ponuditi sadržaje i usluge više razine. Nakon dovršetka marine s pet sidara, turističkom kompleksu dodat ćemo i ekskluzivni butik hotel sa spa i wellness centrom, koji će biti otvoren sljedeće ljeto. Nadamo se da će sve ovo učiniti Mandalinu jednom od najpoželjnijih destinacija za turizam i razonodu u srednjoj Dalmaciji. S velikim iščekivanjem očekujemo reakcije nakon ovih otvorenja“, izjavio je Burak Baykan, regionalni direktor Dogus Group Croatia.

D-Marin Mandalina također je prva marina u Hrvatskoj kojoj je The Yacht Harbour Association u Londonu dodijelio certifikat 5 Zlatnih Sidara, Certifikat Kvalitete Vezova.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram