Zatvori
Poslovni Puls
18/12/2014

Šibenik dobio atraktivnu hidro zračnu liniju

Od 2015. godine Šibenik bi trebao biti povezan hidroavionima s cjelokupnom hrvatskom obalom, otocima i unutrašnjošću, a predviđeni su i letovi do Ancone i Pescare u Italiji. Putnici će do Hvara putovati samo 20 minuta, do Korčule i Malog Lošinja 35 minuta, dok će letovi do Ancone i Pescare trajati samo 40 minuta...

Nakon testnog leta na relaciji Kaštela-Šibenik, danas je u D-Marin Mandalina potpisan ugovor o pružanju usluga prijevoza hidroavionima, koji je pretpostavka za ishodovanje svih potrebnih dozvola kako bi ovi letovi postali komercijalni. Podršku projektu uvođenju hidroavionskih linija izrazili su predstavnici Grada Šibenika; gradonačelnik Željko Burić i njegov zamjenik mr.sc. Danijel Mileta, koji su se priključili današnjoj prvoj vožnji na relaciji Kaštela-Šibenik, navodi se u priopćenju.

„Šibenik definitivno priča sasvim novu priču, otkrivaju ga brojni turisti, investitori, a rekao bih da i mi Šibenčani pomalo postajemo svjesni u kojem predivnom okružju s mnoštvom potencijala živimo. Investicija turske Dogus grupe jedan je od najsnažnijih impulsa razvoja grada koja će ga još snažnije pozicionirati na karti poželjnih turističkih destinacija. Zato pozdravljam projekt Europskog obalnog avioprijevoznika koji, pored toga što će podići razinu ponude i usluge našim gostima, predstavlja i turističku atrakciju zbog ljepota ove zemlje, posebice našeg priobalja“., kazao je Burić.

„Priprema za realizaciju ovog projekta trajala je 14 godina. Iznimno smo sretni što se nakon Resnika, Jelse, Raba i Zagreba našoj mreži na samom početku uključuje i prekrasni biser Jadrana – Šibenik. Ovom prilikom zahvaljujem D-Marin Mandalina na svečanom dočeku te na tome što je prepoznala vrijednost našeg projekta već u ranoj fazi, Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture, ministru Hajdaš-Dončiću što podržava projekt, Gradu Šibeniku, Lučkoj upravi, Lučkoj kapetaniji kao i svim ostalima koji su na bilo koji način pomogli da dođe do ovog povijesnog trenutka. Ambicije su nam velike – od dosadašnjih ulaganja u iznosu od 15 milijuna eura i 55 zaposlenih, planiramo nova ulaganja od dodatnih 20 milijuna eura te povećanje broja zaposlenih na 200 djelatnika do kraja sljedeće godine“, izjavio je Klaus Dieter Martin, predsjednik Uprave European Coastal Airlinesa.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram