Zatvori
Poslovni Puls
19/12/2014

Don Ivan Grubišić u poduzetničkim vodama

POVEZANE OBJAVE:

Saborski zastupnik i nesuđeni predsjednički kandidat Ivan Grubišić dobio je od Ministarstva poljoprivrede koncesiju na čak 200 tisuća četvornih metara državnog zemljišta u mjestu Kučine nadomak Splita, gdje ima plan izgraditi 'Nacionalni centar socijalne skrbi i duhovne potpore'. Radi se o hospiciju, staračkom domu, centru za zdravstveni turizam i prateće rekreativne sadržaje, a projekt uključuje otvorene i zatvorene bazene, piše T-portal ...

Grubišić je potvrdio vijest o koncesiji i kazao da se ona odnosi 'na neodređeno vrijeme'. Nositelji su njegova Hrvatska akademska udruga (HAU) i Savez za građansku i etičku Hrvatsku, iako sam Savez više zapravo ni ne postoji jer su se sva njegova tijela raspala prije godinu dana. S Grubišićem su se rastali svi njegovi saborski zastupnici te županijski i gradski vijećnici, a funkcije je preuzela udruga koju vodi Grubišić.

Ministarstvo poljoprivrede je koncesiju na zemljište dodijelilo u kolovozu prošle godine, dva mjeseca nakon što je Grubišić ušao u koaliciju s SDP-ovim gradonačelnikom Splita Ivom Baldasarom. Potporu za projekt navodno su mu obećali i lokalni HDZ-ovci iz Splitsko-dalmatinske županije i Grada Solina.

Oni su navodno obećali novac za tehničku dokumentaciju, no ovih dana odlučili su da ipak neće mijenjati urbanističke planove i da će prostor u Kučinama biti rezerviran za ptice pjevice, piše T portal.

'Tko kuca, otvorit će mu se! Ja ne gradim za sebe, nego za narod', najavio je umirovljeni svećenik opisujući svoj poduzetnički projekt.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram