Zatvori
Poslovni Puls
29/12/2014

Kinezi osnivaju fond za ulaganje u Šangajsku zonu slobodne trgovine

U nedjelju je u Šangaju osnovan dionički investicijski fond za Šangajsku zonu slobodne trgovine (ZST), prvi kineski fond namijenjen ulaganjima u probnoj zoni slobodne trgovine u Šangaju...

Fond su osnovale četiri tvrtke u državnom vlasništvu, a namjerava prikupiti ukupno 5 milijardi yuana, od kojih će 1.5 milijarde biti sakupljeno u prvoj fazi.

Tvrtke osnivačice su Shanghai Lujiazui Finance and Trade Zone Development Co. Ltd, Shanghai Waigaoqiao (Group) Co. Ltd, China Cinda Asset Management Co. Ltd i China Orient Asset Management Corporation.

Fond će se uglavnom usredotočiti na ulaganja u modernu logistiku i skladištenje, komercijalne nekretnine, prekograničnu online trgovinu, centar za izravnu prodaju uvezenih dobara, platformu za trgovinu kulturnim proizvodima i druge poslovne aktivnosti unutar ZST-a, izjavio je Yang Xiaoming, predsjednik tvrtke Shanghai Lujiazui Finance and Trade Zone Development Co. Ltd.

Yang je dodao da će, osim spomenute četiri tvrtke osnivačice, fond također primati ulaganja od privatnih i stranih tvrtki

Fond u mješovitom vlasništvu poticat će ulaganje financijskog kapitala u razvoj realne ekonomije, uslužne industrije i urbane infrastrukture, a također namjerava poslužiti kao orijentir za integraciju kapitala i industrije unutar ZST-a, izjavio je Yang.

Šangajska ZST osnovana je u rujnu 2013. s namjerom da testira široku paletu ekonomskih reformi. Od listopada 2013. do rujna ove godine izvoz iz ZST dostigao 196.5 milijardi yuana, a uvoz 551 milijarde yuana, prenosi CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram