Zatvori
Poslovni Puls
31/12/2014

Brodosplit dobio posao izgradnje dijelova za kruzere

"Nakon što su iskazali svoje zadovoljstvo nedavno preuzetim blokovima, dijelu brodskog trupa koji uključuje pramčani bulb broda, i time se uvjerili u izuzetnu Brodosplitovu kvalitetu, mogućnosti i konkurentu ponudu, Fincantieri je na najbolji mogući način, ugovaranjem novih poslova odlučio prihvatiti Brodosplitovu ponudu za nastavak suradnje", istaknuo je Tomislav Debeljak, predsjednik Uprave Brodosplita, u priopćenju...

Kako bi dočarali veličinu i značaj novougovorenih poslova, količina rada izražena u radnim satima je poput izgradnje dva Jadrolinijina trajekta.

Brodosplit je osim spomenutih poslova za Fincantieri u protekloj 2014. godini ugovorio i niz novogradnji poput 42 metarskog radnog broda za domaćeg Kupca Plovput, zatim najveći jedrenjak (162 metra) na svijetu za kružna putovanja za tvrtku sa Bahama, 5 ophodnih brodova za naručitelja MORH, 5 trupova mini kruzera za domaće naručitelje (od kojih su isporučena 3), i niz značajnih poslova van brodograđevne proizvodnje (lučke dizalice, energetski kontejneri, silosi i čelične strukture kao nosivi dijelovi za procesna postrojenja…). U gradnji su ranije ugovorena 60 metarska jahta, zatim 58 metarski jedrenjak za vlastitu plovidbu, 105 metarski kruzer za riječna putovanja, 155 metarski brod za prijevoz teških tereta, a u izradi projektne dokumentacije su dva isto ranije ugovorena 180 metarska broda za prijevoz kontejnera, jedrenjaci za turistička putovanja čija će gradnja početi u 2015.

"Ističemo da smo vlastitom inicijativom započeli optimizaciju brodova (trupa i linija broda) za obalnu stražu kojom ćemo osim konkurentne ponude temeljem koje smo i dobili posao, u kasnijoj eksploataciji doprinijeti značajnoj uštedi na potrošnji goriva, a čime ćemo omogućiti ponudu tog proizvoda nizu drugih zainteresiranih kupaca. Prvi nedvojbeni testni rezultati su više nego dobri", poručuju iz Brodosplita.

"Na kraju najavljujemo za 15. siječnja 2015. potpisivanje ugovora u Veneciji za gradnju 41 brane za lagune Malamocco i Chioggia (ukupno cca 12.000 tona čelične konstrukcije), kao dio projekta „Mojsije“ čime se grad Venecija brani od visokih plima, a koje je poslove Brodosplit dobio u jakoj međunarodnoj konkurenciji. Rekapitulacijom 2014. godine s današnjim potpisom dvaju ugovora očekujemo još bolju i uspješniju 2015 godinu", stoji u priopćenju iz Brodosplita.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram