Zatvori
Poslovni Puls
02/01/2015

Samsung se okreće "Internet of Things" tehnologijama

Samsung će se u 2015. usredotočit na projekt Internet of Things (IoT) koji bi zajedno s business-to-business (B2B) sektorom, softverskim sadržajima i platforme za usluge trebao postati novim pokretačem rasta...

Glavni izvršni direktor Samsunga Kwon Oh-hyun izjavio je u novogodišnjem obraćanju svojim zaposlenicima da bi, za osiguravanje buduće konkurentnosti, tvrtka trebala aktivno poticati nove poslove za IoT, uključujući pametno zdravlje i pametan dom.

Kwon je također dodao da bi tvrtka trebala nastaviti razvoj B2B poslova stvaranjem nove potražnje, pritom naglašavajući potrebu za jačom platformom za usluge koja bi poboljšala konkurentnost njihovih sadržaja i usluga.

IoT je tehnologija koja s Internetom spaja svakodnevne predmete kao što su mobilni uređaji i kućanski aparati. Primjer toga bila bi mogućnost paljenja motora svojeg automobila preko aplikacije na pametnom telefonu ili povisivanje temperature u domu pomoću upravljača izvan doma spojenog preko interneta.

Ova tehnologija trebala bi povećati prihode Samsung Electronicsa, koji proizvodi sve od mobilnih telefona i televizora do perilica i hladnjaka.

Samsung, koji je poznat kao svjetski broj 1 u proizvodnji pametnih telefona, u prošloj godini je doživio pad prometa, djelomično i zbog konkurencije kineskih proizvođača oboružanih jeftinijim modelima.

Prema podacima davatelja internetskih usluga Gartnera, Samsungov udio u svjetskom tržištu pametnih telefona smanjio se za 7.7 posto uspoređujući s prošlom godinom te u trećem kvartalu 2014. pokazuju podaci Gartnera.

Zajednički udio u tržištu triju najvećih kineskih brendova, Huaweija, Xiaomija i Lenova, u trećem kvartalu iznosio je 15.5 posto, što je 4.1 posto više nego protekle godine, prenosi CRI.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram