Zatvori
Poslovni Puls
06/01/2015

Ipak ništa od izlaska Grčke iz eurozone?

Europska komisija nije željela komentirati nagađanja o mogućem izlasku Grčke iz eurozone, ali podsjeća da je pristupanje zajedničkoj valuti neopozivo...

Nakon što su u Grčkoj raspisani izvanredni parlamentarni izbori, na kojima bi mogla pobijediti kranje lijeva stranka Syriza, ponovno su se pojavila nagađanja o izlasku iz eurozone.

Njemački tisak objavio je da bi njemačka kancelarka Angela Merkel bila spremna dopustiti da Atena izađe iz eurozone ako Syriza dođe na vlast.  U eurozoni se pribojavaju da bi čelnik Syrize Alexis Tsipras, dođe li na vlast, mogao tražiti otpis grčkog duga i odustajanje od reformi dogovorenih s grčkim kreditorima, a koje su bile uvjet za financijsku pomoć toj zemlji.

"Grci su slobodni izabrati svoju sudbinu, ali, istodobno, postoje obveze koje su preuzete. To sve treba, naravno, poštovati", izjavio je francuski predsjednik Francois Hollande. Glede pripadnosti Grčke eurozoni, jedino Grčka mora o tome odlučiti, dodao je francuski predsjednik, prenosi HRT.hr.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram