Zatvori
Poslovni Puls
15/01/2015

Drugi najveći europski dostavljač testira uporabu dronova

GeoPost, drugi najveći europski pružatelj kurirskih usluga, tvrtka kćer francuske pošte La Poste i vlasnik DPD Paketne Dostave, testira upotrebu bespilotnih letjelica ili takozvanih dronova...

Testiranje održano u rujnu 2014. godine na jugu Francuske u CEEMA (Centre for Autonomous Model Testing and Studies), pokazalo je mogućnosti i potencijal korištenja bespilotnih letjelica u stvarnim uvjetima. U sklopu ispitivanja bespilotna letjelica odradila je potpuno automatizirani let i prijevoz paketa:

- uzlet

- faza leta

- slijetanje i dostava paketa

- povratak na polazišnu točku.

Sa svojih 6 električnih rotora, ova bespilotna letjelica proizvedena u sklopu GeoDron projekta, prevezla je paket težak dva kilograma i preletjela je više od 1200 metara.

Ovaj uspješan test potvrdio je strategiju grupe GeoPost koja razmatra korištenje bespilotnih letjelica za pristup izoliranim područjima kao što su planine, otoci, ruralna i druga teško dostupna područja. Za razvoj prototipa bespilotne letjelice GeoPost je odabrao tvrtku Atechsys, sa sjedištem na jugu Francuske, koja je u posljednjih pet godina postala referentna tvrtka za razvoj bespilotnih letjelica.

Suradnjom GeoPosta i tvrtke Atechsys nastala je bespilotna letjelica (dron) koja može samostalno transportirati paket do maksimalno četiri kilograma i maksimalne udaljenosti do 20 kilometara.

Pomažući razviti alternativne i inovativne projekte, GeoPost pokazuje svoj interes za nove tehnologije. GeoPost je pokazao da može raditi s inovativnim malim i srednjim poduzećima te im pomoći da razviju i poboljšaju svoje procese. U takvim okolnostima, suradnja s Atechsys na CEEMA lokaciji stekla je svoj puni smisao i pozicionirala GeoPost čvrsto na putu k inovacijama, navodi se u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram