Zatvori
Poslovni Puls
15/01/2015

Evo tko će uređivati Hanžekovićev Jutarnji list

Uprava Europapress holdinga predložit će za novog glavnog urednika Jutarnjeg lista Gorana Ogurlića. Najveća medijska izdavačka kuća u Hrvatskoj nakon promjene vlasničke strukture nastavlja s promjenama u uređivačkom vodstvu svog najjačeg brenda...

Na čelo Jutarnjeg lista nova Uprava EPH nominirat će Ogurlića, dojučerašnjeg glavnog urednika Večernjeg lista, kojeg na tom mjestu mora potvrditi Redakcija Jutarnjeg lista, u skladu sa svojim statutom. Ogurlić bi trebao naslijediti Viktora Vresnika koji je Jutarnji vodio posljednjih 17 mjeseci.

"Prihvatit ću poziciju glavnog urednika Jutarnjeg lista kao vršitelj dužnosti, a nadam se da će moj izbor u skladu sa Statutom novina potvrditi i redakcija. Ostavku na mjesto glavnog urednika Večernjeg lista sam dao jer se želim posvetiti novim poslovnim izazovima, što Jutarnji list nedvojbeno jest", izjavio je Ogurlić.

Na mjesto glavnog urednika Večernjeg lista Ogurlić je došao upravo iz Jutarnjeg u kojem je bio od njegova pokretanja u travnju 1998.godine. Bio je prvi šef deska, a od 2001. i pomoćnik glavnog urednika. Iz Jutarnjeg je otišao 2006. godine. Od konca 80-ih Ogurlić radi u medijima i obavljao je mnoge uredničke dužnosti, te sudjelovao u pokretanju nekoliko lokalnih novina koje je i uređivao.

Bio je glavni urednik riječkog Vala, pomoćnik glavnog urednika prvog privatnog dnevnog lista u Hrvatskoj RiTelefaxa, glavni urednik tjednika Kronika, pomoćnik glavnog urednika primorsko-goranskog Dnevnika, a uređivao je i neka revijalna izdanja Novog lista. Bio je suradnik u Novom listu, Slobodnoj Dalmaciji, Globusu i Nedjeljnoj Dalmaciji. U Večernjem listu na poziciji glavnog urednika bio je više od osam godina.

Dosadašnji glavni urednik Jutarnjeg Viktor Vresnik ostaje u kompaniji, kao glavni urednik Forbesa i kolumnist Jutarnjeg lista. Novi većinski vlasnik EPH Marijan Hanžeković nedavno je najavio kako bi Jutarnji list koncepcijski trebao biti glasilo liberalnog, socijaldemokratskog usmjerenja, s težištem na točnosti i relevantnosti.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram