Zatvori
Poslovni Puls
20/01/2015

Kinezi polako otkrivaju potencijal turističke industrije

uristička industrija u Kini će igrati značajnu ulogu u gospodarskom rastu jer se, prema službenim podacima nadležnih turističkih službi, očekuje kako će izravna ulaganja u ovaj sektor doseći tri trilijuna yuana (490 milijardi američkih dolara) u iduće tri godine...

Li Jinzao, voditelj Nacionalne uprave za turizam, predviđa kako će tri milijuna yuana investicija privući dodatne investicijske projekte u vrijednosti 15 trilijuna yuana tijekom istog razdoblja.

''Turizam će u Kini igrati veoma značajnu ulogu. Taj značaj rast će sve više jačajući investicije, potrošnju i izvoz. Turizam nije samo vezan uz potrošnju. Investicije su također važan doprinos rastu, a turistički sektor ima veliku potražnju za njima', izjavio je Li prilikom radne konferencije o turizmu koja se prošlog tjedna održala u Nanchangu, gradu u istočnoj kineskoj pokrajini Jiangxi.

Prema službenim podacima izravna ulaganja u turizam dosegla su 650 milijardi yuana prošle godine što je porast od 22% na godišnjoj razini. Stopa rasta investicija u ovaj sektor premašila je glavnu stopu rasta za tercijarni sektor za pet postotnih bodova.

Li je dodao kako predviđa da će seoski turizam, manji gradovi, velika slikovita mjesta poput nacionalnih parkova ili carskih kompleksa, odmarališta te online poslovi biti ključna područja za investicije u iduće tri godine, prenosi CRI.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram