Zatvori
Poslovni Puls
22/01/2015

Hrvatsku prošle godine posjetilo 11 posto manje ruskih turista

 Hrvatsku je prošle godine posjetilo 147, 3 tisuće Rusa, što je za 11% manje u odnosu na 2013., izvijestio je Rajko Ružička, direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice...

Nastupajući u utorak na press-konferenciji, koja je posvećena novoj turističkoj sezoni 2015., Ružička je istaknuo da je 2014. bila rekordna po posjećenosti stranih turista za Hrvatsku. Prema službenim podacima sistema turističkih organizacije, državu je posjetilo 73, 6 milijuna ljudi, što je za 5% više nego u u 2013.

''Protekla godina bila je za nas rekordna. Za takve pokazatelje u turizmu Hrvatska nije znala od 90-ih godina prošlog stoljeća, kad je država izašla iz sastava Jugoslavije'', rekao je.

Direktor je, na žalost, konstatirao da na pozadini općeg rasta turističkog priljeva iz različitih država, broj Rusa se i dalje smanjuje. ''U 2012. Hrvatsku je posjetilo 210 tisuća ruskih turista, u 2013. - 165 tisuća, u 2014. - 147, 3 tisuće. Smanjenje turističkog priljeva u 2013. povezujemo s ulaskom Hrvatske u schengensku zonu i s uvođenjem viznog režima, a pad od protekle godine povećao se i zbog pada rublja i drugih ekonomskih komplikacija'', objasnio je Ružička.

''Ova godina bit će ispit za sve, no spremni smo pojačano raditi, kako bi smo pomogli svima da prežive godinu i sve poteškoće. Kad bi bilo sve jako jednostavno, turističko predstavništvo ne bi imalo posla'', zaključio je, prenosi Ruski vjesnik.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram