Zatvori
Poslovni Puls
23/01/2015

Hollywood snima film o osnivaču zloglasnog Blackwatera

Osnivač zloglasne privatne zaštitarske kompanije Blackwater dobit će hollywoodsku ekranizaciju svog života...

Produkcijska kompanija Voltage Films (The Hurt Locker) angažirala je scenarista Stuarta Beattiea koji je dobio zadatak napisati scenarij biografskog filma o životu kontroverznog američkog poduzetnika Erika Princea, osnivača zloglasne privatne zaštitarske kompanije Blackwater čiji su članovi optuživani (i osuđivani) za nehumana postupanja i ubijanje civila za vrijeme američkih vojnih operacija u Iraku.

Prince, koji dolazi iz bogate poduzetničke obitelji, bio je član američkih Navy SEAL-a, a kasnije osniva Blackwater, svojevrsnu privatnu vojsku za najam koja je surađivala s američkom vladom u brojnim vojnim operacijama.

Prince je u više navrata saslušavan zbog brutalnih posupanja njegovih zaposlenika, bivših američkih vojnika, ali nikad i službeno optužen.

Blackwater je prodao 2010. godina grupi privatnih ulagača, navodno za iznos od 200 milijuna dolara.

Danas živi na relaciji između SAD-a i Kine gdje je vlasnik logističke i prijevozničke kompanije koja ima velike ambicije na afričkom tržištu.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram