Zatvori
Poslovni Puls
26/01/2015

[INTERVJU] Mirna Maras - uspješna voditeljica i internet poduzetnica

Voditeljica Mirna Maras jedno je od najprepoznatljivijih lica na hrvatskoj medijskoj sceni, međutim malo je poznato kako se Mirna Maras okušala i u svijetu internet poduzetništva kroz portal MaMi.hr namijenjen trudnicama i mladim mamama...

Mirna Maras izdvojila je nekliko trenutaka za razgovor s PoslovnimPulsom u kojem smo doznali otkud voditeljica u internetskim vodama, zašto se odlučila na dodatno obrazovanje u PR-u i što očekuje od ove godine...

Mnogi će Vas prepoznati kao glumicu i TV voditeljicu, međutim manje je poznato da ste i poduzetnica - pokrenuli ste internet portal MaMi.hr - za trudnice i mame. Možete li nam reći nešto više o tome?

Tako je, portal sam pokrenula krajem 2012. godine. Do ideje sam došla nakon što sam i sama postala mama jer sam tek tada vidjela koliko nam se u toj novoj ulozi iznad glave stvori upitnika. I sama sam sate provodila na internetu tražeći odgovore i savjete pa sam pomislila zašto ja ne bi te iste savjete na svom portalu dijelila s ostalim mamama. Od ideje do same realizacije projekta prošlo je nekoliko mjeseci i vrlo brzo su mame, a i tate, prepoznale projekt kao kvalitetan i kao mjesto kojemu se rado vraćaju. Naravno, tu su i partneri koji nas prate od samog početka.

Na tržištu oglašavanja vlada poprilična "suša" kada su u pitanju marketinški budžeti. Da li ste zadovoljni postignutim rezultatima?

Istina je da su se budžeti smanjili, ali ako klijentima nudite kvalitetu i nešto čime će dosegnuti svoju ciljanu skupinu, tada nema straha. Važno je biti inovativan i pružiti im neku dodatnu vrijednost.

Što možemo očekivati od MaMi u 2015. godini?

Planiramo puno toga. Od redizajna portala do nekih novih i kreativnih ideja u kojima će čitatelji uživati.

Da li planirate pokrenuti neke dodatne poslovne inicijative na internetu ili ćete nastaviti biti fokusirani na MaMi?

Za sada sam fokusirana na Mami i nemam u planu nove projekte.

Polaznica ste i ambasadorica programa London School of PR, zašto ste se odlučili na dodatno obrazovanje u polju PR-a?

Diplomirala sam na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer marketing. No, kako učenje smatram cjeloživotnim procesom uvijek pronalazim nove kanale za usavršavanje i stjecanje novih znanja. Za ovu sam školu čula od prijatelja te sam nakon dobivenih pozitivnih iskustava odlučila upisati školu. Postala sam i ambasador škole i sada mogu reći da je to bila odlična ideja. Preporučila bih ovu školu svakome.

Možete li s nama podijeliti dojmove s najzanimljivijih predavanja?

Svako je predavanje bilo zanimljivo na svoj način. Odlično je što uz teoriju, predavači veliku pažnju posvećuju praksi i svojim iskustvima koje rado s nama dijele. Zbilja je teško izdvojiti najbolje.

Kako Vam dodatna edukacija pomaže u svakodnevnim poslovnim izazovima?

Svaka nova edukacija je dobrodošla i sigurno nam može pomoći u obavljanju poslova kojima se bavimo. Na kraju krajeva, na takvim edukacijama stječete nova poznanstva što je u poslovnom svijetu vrlo važno.

Naši čitatelji sigurno će Vas prepoznati i kao voditeljicu TV "Loto" izvlačenja. Kako ste zadovoljni s tim angažmanom?

Da, od ovog ljeta sam angažirana kao voditeljica na Lotu. Vrlo sam zadovoljna tim više što sam se vratila na "poznato" jer sam prije 10godina bila angažirana u tv Bingu Hrvatske Lutrije kao hostesa.

Glumica, voditeljica, poduzetnica, mama, a od nedavno i model za jedan domaći brend - kako uspijevate posložiti sve poslovne i privatne obveze?

Sve je stvar dobre organizacije. Ima dana kada mi to ide sjajno, a ima i dana kada nisam toliko dobra pa se pogubim u vlastitom rasporedu. No, sve u svemu, mislim da mi dobro ide.

Što očekujete od 2015. godine?

Prije svega, očekujem puno zdravlja. A kada to imamo, nista nas ne spriječava da budemo uspješni na svim poljima. I onim privatnim i poslovnim.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram