Zatvori
Poslovni Puls
26/01/2015

Revitalizacija kineskog "Puta svile" zaokupila pažnju svijeta

Kineska inicijativa izgradnje gospodarskog pojasa Puta svile i Pomorskog Puta svile 21. stoljeća je privukla pozornost više od 50 zemalja, u subotu je izjavio jedan od dužnosnika...

He Yafei, zamjenik šefa ureda za inozemne kineske poslove pri Državnom vijeću, ovo je izjavio na konferenciji u pokrajini Hainan.

"Duž pojasa i puta se nalaze mnoge zemlje u razvoju koje zajedno imaju 4,4 milijardi stanovnika i godišnje gospodarske prihode od 2,2 trilijuna američkih dolara. Uzevši u obzir cjelokupnu industrijsku strukturu, gospodarski pojas ima snažan potencijal rasta", izjavio je He.

"S velikim vanjskim rezervama i učestalijim korištenjem juana u trgovinskim poslovima, Kina će moći pružiti jeftino financiranje zemljama koje će sudjelovati u ovom projektu", rekao je.

Zemlje bi trebale težiti konsenzusu o suradnji te je pojačati u područjima kao što je infrastruktura, turizam, energetika i financije.

Kineska inicijativa daje novi poticaj regionalnoj integraciji i nudi rijetke mogućnosti rasta poslovanja, izjavio je Ong Chong Yi, ministar savjetnik u Veleposlanstvu Malezije u Kini.

Inicijativu pojasa i puta je pokrenuo predsjednik Xi Jinping tijekom svojih inozemnih putovanja u 2013. Program ljude podsjeća na drevni Put svile, koji je postao paradigma za interakciju među narodima.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram