Zatvori
Poslovni Puls
27/01/2015

Tesla Motors u novom pokušaju proboja na kinesko tržište

Američki proizvođač električnih automobila Tesla najavio je planove za prodaju novih modela u Kini unatoč razočaravajućoj prvoj godini poslovanja u toj zemlji...

Tvrtka u sljedećih nekoliko mjeseci u Kini namjerava predstaviti dvomotornu inačicu svog Modela S, dok će sportsko vozilo Model X izaći početkom 2016., izjavio je za Wall Street Journal zamjenik čelnika Teslinog odjela za razvoj poslovanja Diarmuid O'Connell.

Vijest je objavljena nakon "neuspješne" godine za Teslu u Kini. Elon Musk, suosnivač i glavni izvršni direktor tvrtke, ranije je izjavio da ako u 2014. uspiju prodati 5000 vozila u Kini to će smatrati uspjehom. No prema podacima o registracijskim brojevima, koje je prikupila tvrtka za istraživanja JL Warren Capital, od prve isporuke u travnju prodano nešto manje od 2500 automobila.

Musk je izjavio da je uzrok neispunjavanja ciljeva prodaje pogrešno vjerovanje da će automobile biti teško puniti u Kini.

U studenom je tvrtka objavila pismo dioničarima za treći kvartal 2014. u kojemu je Musk istaknuo važnost poboljšanja infrastrukture za punjenje električnom energijom: "Infrastruktura za Teslu mora biti tamo da bi ju podržala. Naš kineski ogranak gradi je brže nego bilo koja druga regija. No mora se graditi određenom brzinom da bi bila dobra."

Allan Wang, voditelj programa izgradnje Tesline infrastrukture za punjenje, u listopadu je izjavio da je do sada u Kini izgrađeno gotovo 500 stanica za punjenje i 24 stanice za brzo punjenje. Tvrtka također radi na poboljšavanju svoje mreže za punjenje diljem zemlje u suradnji s kineskom bankom Minsheng i China Unicomom, prenosi CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram