Zatvori
Poslovni Puls
28/01/2015

Evo što turisti zapravo misle o hrvatskom gostoprimstvu

Ako je suditi po Googleovim ponudama pretraživanja - moramo još malo poraditi na ljubaznosti i gostoprimstvu kojim se često znamo dičiti...

Nije tajna da svijet obožava Hrvatsku. Od uvijek atualnog Dubrovnika, novog turističkog dragulja koji je Split, predivnih otoka, bogate Istre i sve popularnijeg Zagreba.

Ali ima jedan problem...

Kada u Googleovu tražilicu upišete pojam "Why are Croatians so..." - prvi na popisu mogućih upita jest "rude" (nepristojan).

Ovaj upit daje mnogobrojne linkove do portala i foruma na kojima se naveliko raspravlja o nepristojnosti i mrzovoljnosti hrvatskih domaćina.

Ispod nepristojnosti Google nudi upite za hrvatsku "snagu", "visinu", "ljepotu" i "dobrotu".

Ili naši turistički djelatnici moraju poraditi na kvaliteti interakcije s turistima - ili, kako jedan korisnik foruma piše, "Hrvati nisu nepristojni, oni su samo direktni".

Kako god bilo, Hrvatska je još dobro prošla u usporedbi sa susjednom Srbijom i BiH čiji se stanovnici opisuju kao "zločesti", "ružni", "agresivni" i "nacionalisti".

google_v

 

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram