Zatvori
Poslovni Puls
28/01/2015

Njemačka ove godine očekuje rast BDP-a od 1,5 posto

Njemačka vlada očekuje da će gospodarstvo ove godine porasti po stopi od 1,5 posto, a u 2016. godini za 1,6 posto, izjavila su utorak za Reuters dva izvora iz njemačke vlade...

To bi značilo da su blago podigli prognozu rasta za 2015. godinu, budući da je u listopadu prošle godine vlada predvidjela da će najveće europsko gospodarstvo u 2015. godini porasti za 1,3 posto.

Nove su prognoze po navodima izvora usuglašene u završnim konzultacijama o godišnjem izvješću o stanju gospodarstva koje bi vlada trebala prihvatiti i objaviti u srijedu.

Prije završnog kruga konzultacija neimenovani je izvor za Reuters u ponedjeljak bio kazao kako njemačka vlada očekuje gospodarski rast od oko 1,5 posto u ovoj i u idućoj godini.

U 2014. godini njemački bruto domaći proizvod (BDP) također je prema preliminarnim podacima uvećan za 1,5 posto, pri čemu su za rast ponajprije zaslužni osobna potrošnja i vanjska trgovina.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram