Zatvori
Poslovni Puls
30/01/2015

Gazprom bilježi pad dobiti od 61 posto

Ruski plinski div Gazprom izvijestio je da mu se dobit u trećem tromjesečju smanjila 61%, navodeći kao razlog veće rezervacije za dugove ukrajinskog Naftogaza...

Grupa je od srpnja do rujna ostvarila dobit od 105,7 milijardi rubalja (1,5 milijardi dolara). Prihodi su im pali 6%, na 1.133 milijarde rubalja (16,5 milijardi dolara).

U prvih devet mjeseci 2014. neto dobit Gazproma pala je 35%, na 556,2 milijarde rubalja (8,14 milijarde dolara). Prihodi su iznosili 4.000 milijardi rubalja (58 milijardi dolara), što znači da su uvećani 6% u odnosu na isto razdoblje godinu ranije.

Dobit je među ostalima pogodilo povećanje rezervacija za dugove ukrajinskog Naftogaza, priopćila je grupa.

Ruski je plinski div u lipnju smanjio isporuke plina Ukrajini, nakon što su vlasti u Kijevu odbile nove, više cijene. Obnovljene su prošle jeseni, ali je obustava smanjila iznos koji mora platiti ukrajinsko državno poduzeće Naftogaz, tumači agencija AFP.

Neto prihodi od prodaje plina pali su u devetomjesečnom razdoblju za 2% u odnosu na isto razdoblje godine ranije i iznosili su 2.084 milijarde rubalja, pri čemu su oni ostvareni izvozom plina u Europu i ostale zemlje ostali gotovo nepromijenjeni, na 1.227 milijardi rubalja.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram