Zatvori
Poslovni Puls
13/02/2015

Croatia Airlines prošle godine zabilježila dobit od 7,1 mil. kuna

Croatia Airlines (CA) je u 2014. godini ostvario neto dobit od 7,1 milijun kuna, što je gotovo deset puta više nego godinu ranije i druga godina zaredom da bilježi pozitivno poslovanje, pokazuju u petak preliminarni podaci iz financijskog izvještaja CA....

CA je 2013. godine imao neto dobit od 721 tisuću kuna.

Prihodi iz poslovanja Croatia Airlinesa u prošloj godini su godini iznosili 1,53 milijardi kuna, što je dva posto manje u odnosu na 2013. Za isti postotak smanjeni su i operativni troškovi, na 1,52 milijarde kuna .

U izvještaju se napominje da velik problem za poslovanje kompanije i nadalje predstavlja visok stupanj sezonalnosti potražnje na hrvatskom zrakoplovnom tržištu.

Tijekom zimskog razdoblja, kada tržišni udio Croatia Airlinesa na hrvatskom zrakoplovnom tržištu doseže 67 posto, kompanija generira gubitak, dok tijekom ljetnog razdoblja ostvaruje dobit u uvjetima tržišnog udjela u rasponu od 22 do 38 posto. Stoga je za profitabilno poslovanje na razini godine ključno u zimskom razdoblju minimizirati troškove poslovanja uz optimiziranje mreže letova, kaže se u izvještaju.

Prometni učinci CA u 2014. također bilježe porast. Tako je u 2014. prevezeno 2 posto više putnika nego godinu ranije, odnosno njih 1,82 milijuna. Tržišni udio CA iznosio je 33 posto.

Među događajima koji su obilježili poslovanje kompanije u prošloj godini ističe se provođenje mjera restrukturiranja te kontinuirana provedba mjera racionalizacije i ušteda, navodi se u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram