Zatvori
Poslovni Puls
17/02/2015

Evo kako će izgledati Jutarnji list pod Hanžekovićem

Goran Ogurlić je gotovo jednoglasnom podrškom članova redakcije potvrđen za novog glavnog urednika Jutarnjeg lista...

Nakon promjene vlasničke strukture krajem prosinca, nova Uprava Europapress holdinga krenula je i s promjenama u uređivačkom vodstvu te je na čelo svog najvažnijeg brenda odlučila preložiti Ogurlića, a redakcija Jutarnjeg jučer je u skladu sa Statutom redakcije potvrdila njegov izbor sa 93 glasa za, tri protiv i jednim nevažećim.

Ogurlić je prije izjašnjavanja, urednicima, novinarima, grafičarima, lektorima i redaktorima, prezentirao svoj koncept vođenja i uređivanja Jutarnjeg lista koji bi, prema ranijim najavama novog vlasnika, trebao biti glasilo liberalnog, socijaldemokratskog usmjerenja, s težištem na točnosti i relevantnosti.

"Zahvaljujem se redakciji Jutarnjeg lista što je podržala moj program rada. Siguran sam da će Jutarnji biti najutjecajniji i najrelevantniji izvor informacija u Hrvatskoj. Bit ćemo korektiv svake vlasti i glavni partner za dijalog, a našim čitateljima ćemo dati kompletnu i nepristranu informaciju i pogled na teme", izjavio je Ogurlić.

Ogurlić dolazi iz Večernjeg lista gdje je proveo osam godina također na mjestu glavnog urednika, a u Jutarnjem će naslijediti Viktora Vresnika koji je novinu vodio posljednjih 17 mjeseci.

"Drago mi je što je pod mojim vodstvom uspješno prebrođeno najteže razdoblje Jutarnjeg lista i vjerujem da novi glavni urednik ima dobre temelje za dodatno jačanje pozicije novina tim više jer je i nekada bio član iste redakcije", rekao je Vresnik koji ostaje u kompaniji, kao komentator i glavni urednik Forbesa.

Na mjesto glavnog urednika Večernjeg lista Ogurlić je došao upravo iz Jutarnjeg u kojem je bio od njegova pokretanja u travnju 1998.godine. Bio je prvi šef deska, a od 2001. i pomoćnik glavnog urednika. Iz Jutarnjeg je otišao 2006. godine.

Od konca 80-ih Ogurlić radi u medijima i obavljao je mnoge uredničke dužnosti, te sudjelovao u pokretanju nekoliko lokalnih novina koje je i uređivao.

Bio je glavni urednik riječkog Vala, pomoćnik glavnog urednika prvog privatnog dnevnog lista u Hrvatskoj RiTelefaxa, glavni urednik tjednika Kronika, pomoćnik glavnog urednika primorsko-goranskog Dnevnika, a uređivao je i neka revijalna izdanja Novog lista. Bio je suradnik u Novom listu, Slobodnoj Dalmaciji, Globusu i Nedjeljnoj Dalmaciji. U Večernjem listu na poziciji glavnog urednika bio je više od osam godina.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram