Zatvori
Poslovni Puls
17/02/2015

Kinezi u grčevitoj borbi protiv Ubera

Kineske dvije glavne aplikacije za pozivanje taksija, Didi i Kuaidi, objavile su plan spajanja. Kuaidi, sa sjedištem u Hangzhou i Didi, sa sjedištem u Pekingu, zadržat će svoje vlastite brendove i poslovanje...

Iz obje tvrtke vijest o spajanju stigla je za vikend. Kao dio sporazuma, izvršni direktori obje tvrtke djelovat će zajedno u novoj tvrtki, a smatra se kako će novo poslovanje vrijediti oko 6 milijardi američkih dolara.

Li Min, glasnogovornik sjedinjenog poslovanja, rekao je kako njihovo spajanje znači promicanje rasta tržišta.

"Povrh svega, obje tvrtke imaju istu perspektivu na tržištu aplikacija za pozivanje taksija. U stvari, pregovarali smo jedni s drugima nekoliko puta. No ovaj put, naš proces pregovora išao je veoma glatko. Trebalo nam je oko tri tjedna za dogovor. U ovom trenutku ne možemo otkriti ulog svake strane, no obje strane će zadržati svoje vlastite identitete brenda."

Didi i Kuaidi, iza kojih stoje kineski internetski divovi Tencent i Alibaba, bili su uključeni u bitku s cijena s ciljem privlačenja korisnika prethodnih godina, gdje su obje strane nudile velike popuste i poticaje putnicima i vozačima, prenosi CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram