Zatvori
Poslovni Puls
18/02/2015

Šveđani ulažu u proizvodnju parketa u Hrvatskoj

Švedska Kährs Grupa, vodeći europski proizvođač parketa i otpornih podnih obloga, stekla je dokapitalizacijom udio vlasništva u Požgaj Flooringu sa ciljem jačanja svog lanca dobave najkvalitetnijeg parketa i širenjem proizvodnje u Republici Hrvatskoj, stoji u priopćenju...

Akvizicijom se uspostavlja operativno i vlasničko povezivanje Požgaj Flooringa, kao jednog od najznačajnijih domaćih proizvođača visoko kvalitetnih višeslojnih parketa, s Kährs Grupom koja ima dominantan tržišni položaj na najrazvijenijim tržištima zapadne Europe, Skandinavije i Rusije. Namjera Kährs Grupe je širiti proizvodni potencijal i aktivnosti u Republici Hrvatskoj s obzirom na dokazanu kvalitetu proizvoda Požgaj Flooringa i blizinu proizvodnih lokacija Požgaj Flooringa postojećim tržištima Kährs Grupe. Kährs Grupa je ovim ulaganjem stekla trenutno manjinski udio u Požgaj Flooringu s intencijom investicije u proizvodne kapacitete i širenja poslovanja na području Republike Hrvatske.

"Ova transakcija dokaz je kvalitete i potencijala drvoprerađivačke industrije u Republici Hrvatskoj. Uključivanjem u industrijske tokove i najrazvijenija tržišta EU kroz partnerstvo na ovakav način imamo priliku značajno podići iskorištenje proizvodnih kapaciteta, investirati u nove tvornice i podići nivo zapošljavanja i stupanj iskorištenja domaćih resursa. Sretan sam i ponosan što je upravo Požgaj Flooring prepoznat kao kvalitetan partner jednom od najvećih i najkvalitetnijih svjetskih i europskih proizvođača parketa te je ovo veliko priznanje za naš rad u posljednjih više od 20 godina, te nas motivira da i ubuduće nastavimo opravdavati povjerenje koje su nam iskazali naši postojeći i novi partneri", izjavio je Zdravko Požgaj, osnivač, suvlasnik i član Nadzornog odbora Požgaj Grupe.

Iz fonda za gospodarsku suradnju Nexus FGS, koji je 2012. godine ulaganjem u Požgaj Grupu postao većinskim vlasnikom, te na taj način omogućio restrukturiranje i daljnji razvoj poslovanja izjavili su kako su iznimno zadovoljni realizacijom ulaska Kährs Grupe u Požgaj Flooring, jer ova transakcija jasno materijalizira jednu od ključnih uloga fonda kao financijskog investitora, ne samo u smislu osiguravanja vlasničkog kapitala hrvatskim poduzećima, već i u omogućavanju strateškog povezivanja domaćih poduzeća sa stranim strateškim investitorima koja vode ka daljnjem rastu, razvoju i zapošljavanju.

Strana ulaganja su od iznimnog značaja za gospodarstvo RH i stoga nam je iznimno drago da smo mogli dati svoj doprinos tom procesu, poručili su iz Nexusa. Također, zahvaljuju svim partnerima koji su sudjelovali u ovoj transakciji, a posebno HPB-u i HBOR-u bez čije podrške, kako kažu, ne bi mogli realizirati ovaj značajan korak za Požgaj Flooring, navodi se u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram