Zatvori
Poslovni Puls
20/02/2015

Nijemcima Hrvatska i dalje jedna od omiljenih turističkih destinacija

Ministar turizma Darko Lorencin te direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivičić, posjetili su međunarodni turistički sajam f.re.e. u Muenchenu, na kojem su se susreli s nizom turoperatora koji organiziraju putovanja iz Njemačke za Hrvatsku, kao što su Inter Challet, Kroati Reisen, FTI i Riva Tours...

Ministar Lorencin se tijekom boravka u Munchenu susreo i sa Geraldine Knudsen, voditeljicom za turizam grada Muenchena s kojom je razgovarao o Strategiji razvoja hrvatskog turizma te novom Strateškom marketinškom planu. Također, ministar je napomenuo kako će se Hrvatska za sljedeću godinu brendirati i promovirati potpuno drugačije na emitivnim tržištima. Knudsen je istaknula kako se u 2015. godini očekuje nastavak trenda odlazaka na više putovanja tijekom godine i skraćivanja trajanja putovanja gostiju iz Njemačke. Također, rekla je kako je Hrvatska omiljena među parovima s djecom i mlađim odraslima te kako sunce i more ostaju i dalje najvažniji motiv putovanja za Nijemce.

Nijemci su tradicionalno najbrojniji u Istri. Istarska županija broji 43 % svih noćenja Nijemaca u Hrvatskoj i 37 % dolazaka. Slijedi Primorsko-goranska županija s 24 % dolazaka i skoro 24 % noćenja. Na trećem mjestu po dolascima je Splitsko-dalmatinska županija, dok je po noćenjima na trećem mjestu Zadarska županija. Prema podacima HTZ-a u 2014. s njemačkog tržišta ostvareno je 2,075 milijuna dolazaka što predstavlja rast od 2,11 % u odnosu na 2013. te 15,79 milijuna noćenja što je 1,54 % više u odnosu na 2013. godinu. Njemačka je najvažnije emitivno tržište za Hrvatsku s udjelom od 21,13 % u ukupnom broju noćenja u 2014. godini.

Ministar Lorencin i direktor HTZ-a Ivičić susreli su se u predstavništvu HTZ-a u Muenchenu i s predstavnicima Tarrae Reisen, čiji je booking na visokoj razini kao i prošle godine te ih je direktor upoznao sa strateškim marketinškim planom koji uključuje angažiranje globalne PR agencije i novim brandingom Hrvatske koji će se provesti na jesen ove godine. „Uvest će se brojne promjene u promociji hrvatskog turizma te očekujemo vrlo dobre rezultate u ovoj i sljedećoj godini“, istaknuo je Ivičić te dodao kako HTZ provodi program Hrvatska 365 kojim se promoviraju proizvodi koji nisu „sunce i more“, a kojima je cilj povećanje turističkog prometa izvan glavne sezone te povećanje turističke potrošnje.

Ministar Lorencin posjetio je i sjedište FTI grupe, jednog od najvećih turoperatora u Njemačkoj, koji bilježi rast bookinga ove godine. Razgovarali su o mogućnostima dodatnih kampanja i o programu Hrvatska 365 za koji su predstavnici FTI grupe pokazali poseban interes, te o zajedničkom promoviranju na Sonneclar TV, vodećem njemačkom televizijskom programu za prodaju turističkih aranžmana, u vlasništvu FTI grupe, za koji je ministar Lorencin dao i intervju. Predstavnici FTI grupe spomenuli su i kako će, u travnju ove godine, organizirati putovanje kroz srednju Dalmaciju za svoje agente kako bi se bolje upoznali s ponudama hrvatskog turizma te studijsko putovanje za novinare u rujnu ove godine.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram