Zatvori
Poslovni Puls
23/02/2015

Lorencin u SAD-u razgovara s američkim turoperatorima

Ministar turizma Darko Lorencin i direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivičić, boravit će ovaj tjedan u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi, gdje će sudjelovati u organiziranim aktivnostima s ciljem promocije hrvatskog turizma...

Tako će se u ponedjeljak, 23. veljače 2015. godine, u New Yorku održati večera u organizaciji Hrvatske turističke zajednice na kojoj će se američkim turoperatorima, novinarima i blogerima naša zemlja predstaviti kao eno gastro destinacija. Večera je predviđena u restoranu Delmonico's, a američkim partnerima će biti prezentirana hrvatska vina te hrana koja se sljubljuje s odabranim vinima.

Sljedećeg dana će ministar i direktor nazočiti predstavljanju hrvatskog vinskog klastera pri HGK na sajmu u Astor centru u New Yorku. Na događanju će sudjelovati 22 vinarije, odnosno proizvođača vina, a održat će se i dvije masterclass radionice (Taste Croatia – Discover Croatia i American Winemakers who fell in love with Blue Adriatic). Cilj prvog masterclassa je približiti američkoj publici hrvatska vina i njihovu raznolikost, a drugog upoznavanje s uspješnim Amerikancima koji su investirali u proizvodnju vina u Hrvatskoj.

Nakon New Yorka, ministar Lorencin i direktor Ivičić sudjelovat će na svečanom predstavljanju izravne avio linije Toronto – Zagreb, koju od lipnja ove godine uvodi SkyGreece Airlines. Događanje će se održati 26. veljače 2015. u Baqka Gallery Cafe. Također, tijekom boravka u Torontu ministar i direktor će se susresti s glavnim touroperatorima i agentima te dati nekoliko intervjua predstavnicima medija.

Regija Sjeverne Amerike među najvažnijim je emitivnim regijama svijeta. Prema podacima UNWTO-a turisti iz SAD-a su među najvećim potrošačima na putovanjima. Najčešći motivi putovanja američkih turista su odmor, posjeti prijateljima i rodbini te posao. Od 2009. godine Hrvatska bilježi stalni rast turističkog prometa s tržišta SAD-a. Prema podacima sustava turističkih zajednica u 2014. godini zabilježeno je više od 260 tisuća dolazaka turista iz SAD-a koji su ostvarili više od 727 tisuća noćenja. Rast dolazaka u 2014. u odnosu na 2013. godinu iznosi 18 posto, a noćenja 17 posto čime su stope rasta s tržišta SAD-a među najvišima u prošloj godini. Udjel tržišta SAD-a u ukupnom broju noćenja u 2014. godini iznosi 1 posto.

Hrvatska također bilježi i stalni rast turističkog prometa s kanadskog tržišta na kojem je prošle godine ostvareno više od 80 tisuća dolazaka (rast od 19 posto) i 231 tisuća noćenja (rast od 15 posto). Prema istraživanjima i najavama, Hrvatska je na američkom i kanadskom tržištu percipirana kao neotkrivena i top nadolazeća europska destinacija s obiljem povijesno-kulturnih sadržaja i pristupačnom ponudom.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram