Zatvori
Poslovni Puls
25/02/2015

MOL prošle godine ostvario dobit od 2,2 mlrd. dolara

Mađarski MOL objavio je danas izvješće za prošlu godinu koje pokazuje solidne rezultate, pogotovo u segmentu marketinga i prodaje...

Operativna dobit MOL Grupe iznosila je 2,2 milijarde dolara, što je slično kao i godinu ranije.

Dnevna proizvodnja nafte dosegnula je 98 tisuća barela, što je iznad očekivanja od 91 do 96 tisuća barela. Operativna dobit u segmentu proizvodnje iznosila je 1,2 milijarde dolara, što je 24% manje u odnosu na 2013. a pad je uzrokovan smanjenjem cijena nafte na svjetskim tržištima.

MOL je objavio i plan za prodajni segment do 2017. godine kojim se želi postići operativna dobit od 1,3 milijarde dolara do 2017. godine. Cilj maloprodaje je povećanje rasta prodaje ostale robe, osim goriva i nove akvizicije.

"Prošla godina pokazla se dobra za MOL Grupu iako smo osjetili pad cijena nafte. Naši godišnji rezultati pokazuju snagu našeg poslovnog modela. Segment marketinga i prodaje ostvario je izvanredne rezultate, pogotovo u drugoj polovici godine.", komentirao je Zsolt Hernadi predsjednik uprave MOL-a.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram