Zatvori
Poslovni Puls
27/02/2015

Boris Lalovac: Ubrzat ćemo strukturne reforme

Uoči sjednice Vlade ministri Boris Lalovac i Branko Grčić komentirali su  upozorenje iz Bruxellesa. Europska je komisija, naime, najavila da pokreće stroži nadzor nad Hrvatskom zbog, kako navodi, sve većih makroekonomskih rizika u našoj zemlji...

Ministar financija Boris Lalovac izjavio je kako će za dva mjeseca biti završen prijedlog snažnih reformi, koje će zatim Hrvatska predstaviti Bruxellesu. Znamo da trebamo ubrzati reforme, istaknuo je. Rekao je i da uvijek ima prostora za djelovanje te da ga mora biti. Na pitanje novinara čini li mu se da što god poduzme nije dovoljno, ministar je odgovorio da je Hrvatska u dubokoj krizi i šestoj godini recesije te da je svaku promjenu teško raditi sada.

Lalovac je ustvrdio da se rade rezovi i uštede, no napomenuo i da Komisija želi da se ubrzaju strukturne reforme. "Ubrzati ih moramo, a vidjet ćemo u kojim područjima - je li to javna uprava, zdravstvo ili neki drugi segment koji oni traže", izjavio je Lalovac.

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a Branko Grčić kazao je pak da je dio reformi proveden i da će se napraviti novi korigirani nacionalni program reformi. Grčić je istaknuo i da je Hrvatska već godinu dana u Proceduri prekomjernih neravnoteža i da je to nastavak procesa.

"Svaki dan imamo nešto kao rezultat trogodišnjeg rada ove vlade, a pravi rezultati tek će se vidjeti u idućim mjesecima", rekao je Grčić. Istaknuo je da je Vlada u tri godine uvodila red u državi, a sada je potrebno još nekoliko godina da se sve to vidi u praksi, prenosi HRT.hr.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram