Zatvori
Poslovni Puls
03/03/2015

MasterCard surađuje na Samsung Pay sustavu mobilnog plaćanja

U skladu s novim navikama potrošača koji sve više zamjenjuju korištenje gotovine korištenjem kartica putem povezanih uređaja, kompanija Samsung omogućava široj publici da koristi prednosti digitalne trgovine. Samsung Electronic, vodeća svjetska tehnološka kompanija, predstavila je Samsung Pay, uslugu mobilnog plaćanja koja će omogućiti korisnicima MasterCard kartica da koriste svoje Samsung Galaxy S6 uređaje za svakodnevnu kupovinu, ističe se u priopćenju...

Kompanija MasterCard izgradila je temelje za sigurne digitalne transakcije, tako da potrošači mogu koristiti svoje kartice kada, gdje i kako žele. Usluga Samsung Pay pruža jednostavno i sigurno iskustvo mobilnih plaćanja koje funkcionira kako na beskontaktnim terminalima, tako i na POS terminalima za standardna plaćanja. Za potrošače i trgovce to znači da će svaka kupovina obavljena MasterCard karticama preko Samsung Galaxy S6 uređaja pružiti unaprjeđenu sigurnost, te dodatne pogodnosti i jamstva koja donose MasterCard digitalne transakcije, uključujući najnoviju tehnologiju tokenizacije. Vlasnici ovog novog uređaja moći će, direktno putem Samsung Pay usluge, koristiti svoje kreditne i debitne MasterCard kartice izdane od strane banaka koje sudjeluju u programu.

MasterCard Digital Enablement Service (MDES) omogućava korisnicima kreditnih i debitnih MasterCard kartica da koriste uslugu Samsung Pay. Kako bi pružila iskustvo sigurnog plaćanja, usluga Samsung Pay koristi zaštitu koja se temelji na kriptografiji, a koja je standard u industriji plaćanja, kako bi osigurala da transakcije u potpunosti mogu iskoristiti jednu od najsigurnijih platnih tehnologija u svijetu. S ciljem da dodatno zaštiti potrošače, transakcije obavljene putem Samsung Pay usluge uključuju i dodatne sigurnosne karakteristike, među kojima su tokenizacija putem MDES usluge i autentifikacija plaćanja putem otiska prsta ili šifre.

Usluga Samsung Pay prvo će biti dostupna korisnicima u Sjedinjenim Američkim Državama tijekom ljeta. Kompanija MasterCard će surađivati s kompanijom Samsung kako bi implementirala uslugu Samsung Pay na druga tržišta širom svijeta, uključujući Koreju, navodi se u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram