Zatvori
Poslovni Puls
04/03/2015

Galaxy S6 - pucanj u prazno ili Samsungov povratak na vrh?

Samsung svoju filozofiju izrade mobilnih uređaja nije mijenjao dugo vremena, no dolaskom metalnih konkurenata, korejski proizvođač je morao početi mijenjati stvari...

Plastična, često i nekvalitetna izrada, bila je glavna zamjerka kritičara i Samsung je morao promijeniti materijal izrade. Naravno, izbor je bio aluminij koji je najpogodniji metal za izradu jer je lagan i čvrst. Nakon Alphe, Notea i A serije, logičan izbor za novu perjanicu je bio jasan. Novi Galaxy S6 odiše svježinom. Potpuni redizajn, unaprijeđena kamera, staklo i aluminij, zaslon u u rezoluciji od čak 2560X1440 te mnoštvo drugih stvari čine novi Galaxy S gotovo nedostižnim.

Ipak, konkurencija ne spava. Htc je izdao novi One, koji po svemu sudeći ne zaostaje ni u bilo kojem segmentu za S6. Ipak, kada pogledamo prodajne rezultate najboljih android telefona, Galaxy S serija je uvijek pri vrhu ili na tronu.

Novi Galaxy S6 se dimenzijama puno ne razlikuje od svog prethodnika, ali je zato dizajnom i kvalitetom izrade cijelu stepenicu iznad. Također se poradilo i na ekranu, zbog kojeg je Samsung često dobivao kritike. Naime, Super AMOLED ekrani prijašnjih generacija su davali prilično žarke boje, tj. onakve kakve nisu u realnosti. Note 4 je bio pun pogodak po pitanju ekrana i rezolucije, pa su sada istu stvar napravili i sa S6, koji slovi za jedan od najboljih na tržištu. Što se tiče procesora, Samsung je odbacio Snapdragon i ubacio svoj exynos koji se pokazao nešto boljim i energetski učinkovitijim.

Kamera nije doživjela mnogo promjena, ali je dodana jedna bitna stavka - OIS. Optička stabilizacija slike će vam pomoći pri fotografiranju noću, kao i spriječiti mutne slike. Prednja kamera je doživjela veće promjene. Sada broji 5MP i kut snimanja je širi, pa će u vašu selfie fotografiju stati više ljudi. Samsungova verzija Androida, touchwiz, prilično je izmijenjena i olakšana, te sada u Samsungu garantiraju da više neće biti trzanja kakvog je znalo biti na prethodnim modelima.

Ipak, novi S6 nije oduševio u svim segmentima. Ono što je donedavno bilo zaštitni znak ovog proizvođača, sada je uklonjeno. Nema više utora za micro SD kartice, pa ćete za više memorije morati iskeširati puno veću svotu novca. Primjerice, model od 64 gb bi trebao biti skuplji za 100€ od početnog modela s 32 gb memorije, dok jedna memorijska kartica od 64 gb košta trostruko manje, odnosno oko 200-250 kn. Vrlo tanko kućište donijelo je i integriranu bateriju, pa ćete sada za promjenu baterije mobitel morati nositi serviseru. Maknut je i suvremeni USB 3.0 koji je mnogo brže prenosio podatke od, već vremešnog, USB 2.0

Prvi testovi će pokazati kakav je zaista Samsung Galaxy S6, no ne treba biti ekspert da bi se već po specifikacijama vidjelo da nas čeka, u najmanju ruku, izvrstan telefon s mnoštvom opcija. S5 je donio gubitke koje Samsung želi što prije zaboraviti, a S6 se čini kao uređaj koji je spreman pobijediti svakog izazivača današnjice.

Izvor: Kult.com.hr

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram