Zatvori
Poslovni Puls
05/03/2015

Ove godine možemo očekivati više bogatih ruskih turista?

Ove godine se možda i preokrenu negativni trendovi u dolascima ruskih turista u Hrvatsku, procjenjuju u uredu Hrvatske turističke zajednice u Moskvi...

Pad broja ruskih gostiju počeo je ulaskom Hrvatske u EU i uvođenjem viza, a lani ih je, recimo, bilo 12 posto manje nego 2013, piše Večernji list.

"Situacija jest nejasna i nepredvidljiva, Turoperatori još ne daju podatke, ali očigledno je da se navike zbog krize masovno mijenjaju. Rusi koji su godišnje četiri puta išli u inozemstvo sada će možda putovati triput, oni koji su išli dvaput možda će na jedno putovanje. Oni koji su odsjedali u hotelima s pet zvjezdica, sada će možda u četiri zvjezdice. Istina, neki će se i odreći putovanja, uopće, ali Hrvatska ima svoju šansu. Naše brojke nisu velike, za plus nam treba nekoliko tisuća gostiju više, a ove godine radimo snažniju, aktivniju promociju. Povrh toga, hrvatskom Jadranu sad bi se mogli bi se okrenuti i neki koji su si prijašnjih godina ljetovali u najskupljim talijanskim i francuskim hotelima", kaže Rajko Ružička, direktor Hrvatske turističke zajednice u Moskvi.

Da to nije nemoguća misija dokaz je Kvarner koji je lani, unatoč minusima na nacionalnoj razini, dosegnuo tri posto više noćenja ruskih gostiju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram