Zatvori
Poslovni Puls
05/03/2015

Ujedinjeni Arapski Emirati Hrvatskoj posuđuju 2 milijarde dolara?

Hrvatska je u pregovorima o kreditu s Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a navodno se radi o iznosu od 2 milijarde dolara, javlja Gulf Business...

Neimenovani izvor iz Vlade potvrdio je Reutersu da razmatraju uzimanje kredita, ali da su još daleko od odluke.

"Postojali su određeni kontakti, ali još smo daleko od konačne odluke. Sigurno je da će biti još razgovora prije nego što se donese konačna odluka", rekao je neimenovani izvor za Reuters a prenosi Gulf Business.

Hrvatska se jučer zadužila za 1,5 milijardu eura. Desetogodišnje obveznice su izdane po cijeni 260 baznih bodova iznad mid-swapa, odnosno uz kamatu od 3,3 posto.

Prema posljednjim podacima Hrvatske narodne banke, krajem studenog prošle godine dug opće države dosegnuo je 262,4 milijarde kuna ili 80% procijenjenog BDP-a za 2014. godinu što je za 895 milijuna kuna (0,3%) više u odnosu na prethodni mjesec.

Preko 160,6 milijardi kuna od ukupnog duga (61,2%) odnosi se na unutarnji javni dug dok se ostatak od 101,7 mlrd (38,8%) odnosi na dug prema inozemnim vjerovnicima.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram