Zatvori
Poslovni Puls
09/03/2015

Kina najavila strogi nadzor online trgovine

Kineske vlasti za nadzor tržišta su u ponedjeljak izjavile kako će vlada strogo nadzirati online trgovinu zbog žestoke javne rasprave o Taobao.com-u, najvećoj kineskoj platformi za online kupnju, za koju je otkriveno da vrši transakcije s velikim brojem loše robe...

"Internet zasigurno nije raj za bezakonje.", izjavio je Zhang Mao, ministar Državne uprave za industriju i trgovinu (DUIT), na tiskovnoj konferenciji nakon godišnjeg zasjedanja kineskog parlamenta.

"Platforme za e-trgovinu moraju preuzeti ključne odgovornosti", rekao je Zhang, dodajući kako bi trebale raditi na promicanju "kredibiliteta i integriteta".

Također je naglasio kako bi državni organi za nadzor trebali uvesti više mjera za zaštitu zakonskih prava internetskih kupaca, uključujući predlaganje novih zakona izgradnju internetske baze podataka za stroži nadzor e-trgovine.

Rezultati ispitivanja DUIT-a objavljeni krajem siječnja pokazuju kako je samo 37,25 posto istražene robe prodane na Taobao.com-u bilo autentično, što je niže od prosjeka od 58,7 na vodećim platformama za online kupnju, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram