Zatvori
Poslovni Puls
10/03/2015

S HRT-a se pohvalili outsourcingom zaštitarskih usluga

Hrvatska radiotelevizija (HRT) završila je projekt izdvajanja netemeljnih djelatnosti tzv. outsourcing, odjela Zaštita, uz znatno niži trošak te povećanje kvalitete usluge, priopćeno je u ponedjeljak iz HRT-a...

Izdvajanje (outsourcing) je provedeno u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi i po prvi put javno nadmetanje je postavljeno po principu ekonomski najpovoljnije ponude. Između dva ponuđača, odabran je ponuditelj s najvišim ocjenama - AKD zaštita d.o.o.

Uz smanjenje troškova ostvarilo se povećanje broja izvršitelja za 60 posto, a time i značajno povećanje kvalitete usluge, navode iz HRT-a. Odjel Zaštite je u HRT centrima (izvan Zagreba) i dosad bila izdvojena, a ovom će se odlukom osigurati jedinstvena usluga na razini cijelog HRT-a.

Radnici za čijim radom prestaje potreba ulaze u program zbrinjavanja koji je Ravnateljstvo HRT-a nastavilo i u 2015. godini. Svi radnici dobit će mogućnost prelaska kod novog dobavljača usluge tjelesne i tehničke zaštite na neodređeno vrijeme i svi će moći, ako žele, ostati na HRT-u na Prisavlju.

Nastavljajući provedbu Programa restrukturiranja, kojeg je u kolovozu 2013. usvojila Vlada, a koji predviđa izdvajanje netemeljnih djelatnosti, HRT je u srpnju 2014. započeo proces izdvajanja odjela Zaštita, unutar Poslovne logistike u PJ Poslovanje.

Izdvajanje odjela Zaštita dio je sveobuhvatnog Programa razvojnog restrukturiranja HRT-a s ciljem učinkovitijeg poslovanja i održivog razvoja.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram