Zatvori
Poslovni Puls
11/03/2015

Kineski gospodarski rast će ubrzati ove godine

Kina će vrlo vjerojatno isplivati iz gospodarskog usporavanja u 2015. kako drugo po veličini gospodarstvo na svijetu vraća snagu za suprostavljanje rizicima usporavanja, u ponedjeljak je izjavio kineski ekonomist...

Postoji nada da će se gospodarstvo ove godine izjednačiti sa stabilizacijom rasta nešto malo više iznad 7 posto, rekao je Zhang Liqun, istraživač u Centru za istraživanje razvoja Stalnog vijeća.

Kina će doživjeti uspjeh u "promjenjeni prijenosa" na srednje visoki rast, dodao je.

Vlada je smanjila cilj rasta BDP-a na 7 posto za 2015. tijekom dva zasjedanja, sa 7,5 posto koji je za dlaku izbjegnut prošle godine.

Gospodarstvo je u 2014. bilježilo rast od 7,4 posto, što je najniža stopa u posljednje 24 godine, budući da je izvoz oslabio, a domaća potražnja ostala troma.

S obzirom na stanje u glavnim industrijama, gospodarstvo neće nastaviti gubiti svoj trag, a političari će moći isticati reforme i restrukturiranje, rekao je Zhang.

Njegova prognoza uključuje bolju domaću potrošnju, vanjsku trgovinu i ulaganja koja će pomoći okončati pad ove godine, kao i oporavak u području nekretnina i ulaganja u infrastrukturu, prenosi CRI.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram