Zatvori
Poslovni Puls
12/03/2015

Kineski proizvođači zrakoplova sve konkurentniji

Kina ove godine očekuje napredak u proizvodnji zrakoplova, budući da bi razvoj nekoliko modela velikih zrakoplova nakon godina istraživanja trebao uroditi plodom, u utorak su izjavili stručnjaci...

"Najveći kineski domaći teretni zrakoplov Xi'an Y-20 (Kunpeng) u kratkom rok biti će dostupan za dostavu." izjavio je u utorak Tang Changhong, zamjenik glavnog inženjera Aviation Industry Corporation of China (AVIC).

Zrakoplov s naprednom tehnologijom predstavljen je međunarodnoj konkurenciji nakon testiranja u vrlo izazovnim i teškim uvjetima, rekao je Tang.

Zrakoplov je proizvela tvrtka Xi'an Aircraft Industry (Group) Company, podružnica AVIC-a, a prvo putovanje imao je 2013. nakon sedam godina razvijanja. Tang je najavio da je ovo projekt koji ima visoku dodanu vrijednost i ogroman lanac industrijske proizvodnje koji će pomoći razvitku kineske visokotehnološke industrije.

U 2015. također bi trebali biti predstavljeni prvi kineski veliki putnički zrakoplov C919 i novi veliki amfibijski zrakoplov AG600. Posljednji će svoj prvi let odraditi u 2016, prenosi CRI.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram