Zatvori
Poslovni Puls
13/03/2015

Bankarske poslovnice odlaze u povijesti? Krivac - digitalne tehnologije...

Europske banke u posljednje tri godine zbog promjene potrošačkih navika i povećanja digitalizacije u društvu bilježe nagli pad prometa u svojim poslovnicama. Stoga je A.T. Kearney pripremio niz mjera na temelju indeksa digitalizacije DiBriX, s kojima banke mogu provesti uspješnu transformaciju u digitalni svijet...

Tradicionalni pristup bankarskog poslovanja sa stanovništvom, baziran na osobnom savjetovanju ili preko telefona, je zbog velikog utjecaja digitalizacije pomaknut na stranu.

Već duže vrijeme je jasno da digitalizacija mijenja način poslovanja kao i to da ne-bankarske organizacije, poput Googlea, Amazona, Facebooka i ostalih, te poduzeća koja postavljaju digitalni standard, imaju značajan utjecaj na razvoj novih produkata i usluga, poslovnih modela i odnosa te društvenih struktura i njihovih mogućnosti.

"Nove tehnologije i povećanje tehnološke osposobljenosti snažno utječu na promjene potrošačkih navika, pri čemu potrošači donose financijske odluke još prije samog kontakta s bankama. To ne znači dolazak novog korisnika bankarskih usluga, već nov obrazac ponašanja korisnika koji bi mogao postati relevantan za sve segmente bankarskih usluga," objašnjava Toma Ćukić, Manager u A.T. Kearneyu.

Domen Zadravec, Principal u A.T.Kearney ističe: "Iako se mnogi potrošači još koriste bankarskim poslovnicama, promet istih počeo je naglo padati. U posljednje tri godine neke od banaka zabilježile su pad prometa od čak 20 posto. Kako bi osigurale dugoročni opstanak u okruženju rekordno niskih kamatnih stopa, brojnih novih zakonskih regulativa te sve zahtjevnijih i dinamičnijih korisnika, banke će biti prinuđene konstantno se prilagođavati".

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram