Zatvori
Poslovni Puls
19/03/2015

HTZ traži novi vizualni identitet za promociju hrvatskog turizma

Nakon što se u veljači digla čitava hajka oko novog slogana HTZ-a Croatia Full Of Life, ove je srijede objavljen međunarodni natječaj za ponude za pružanje usluge kreiranja vizualnog identiteta hrvatskog turizma, a on treba biti "usklađen s novim krovnim komunikacijskim konceptom i sloganom", stoji na službenim stranicama ministarstva turizma...

Međunarodni natječaj HTZ je objavio na svojim web stranicama na hrvatskom i engleskom jeziku, obraćajući se istodobno i domaćim i stranim marketinškim, brend i drugim profesionalnim tvrtkama i agencijama koje se bave izradom vizualnih identiteta, doznaje se iz Glavnog ureda HTZ-a, iz kojeg ističu da je za taj posao predviđeno 1,2 milijuna kuna (bez PDV-a).

Natječaj će se provoditi u dvije faze. U pretkvalifikacijskoj fazi, do 1. travnja zainteresirani trebaju dostaviti svoje reference, dok će u drugoj fazi odabranih pet ponuditelja do 30. travnja trebati dostaviti cjelovitu ponudu za taj posao. Dio svega toga je i novi krovni komunikacijski koncept (tzv. Big Idea) i slogan "Croatia, full of life/Hrvatska, puna života", koje je Turističko vijeće HTZ-a usvojilo sredinom veljače ove godine, te su sada na redu vizuali odnosno izrada odgovarajućeg logotipa i drugih vizualno-audio i ostalih komunikacijskih materijala koji će pratiti "veliku ideju".

Pritom HTZ od ponuditelja očekuje izradu prijedloga vizualnog identiteta brenda, koji će obuhvaćati ili grafički prikaz (isotype) ili prikaz imena (logotip), odnosno kombinaciju toga dvoje, odnosno u konačnici logotip brenda s određenom tipografijom (glavni i alternativni fontovi slova koji će se upotrebljavati), paletom boja i drugo, što će HTZ, kao i slogan prevoditi na 22 strana jezika.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram