Zatvori
Poslovni Puls
19/03/2015

INA zainteresirana za albansku državnu naftnu kompaniju?

Albanija ponovno pokušava prodati državnu naftnu kompaniju a uskoro se očekuje i raspisivanje natječaja za istraživanje nafte i plina, izjavio je albanski premijer Edi Rama...

Prije dvije godine, prethodna Vlada otkazala je privatizaciju, no sada se očekuje da će postupak prodaje biti uspješno završen.

"Ove ćemo godine završiti dugotrajan proces privatizacije državnog poduzeća Albpetrol", rekao je albanski premijer, a prenosi Reuters.

Na skupu su sudjelovali predstavnici najvećih naftnih kompanija, kao što su Shell, Exxon Mobil, British Petroleum, Eni, ali i hrvatska INA.

Kako bi privukao investitore Rama je obećao povoljne uvjete za istraživanje i eksploataciju nafte, koje prema procjenama u Albaniji ima oko 400 milijuna tona, od čega 40 milijuna tona je vrlo lako eksploatirati.

Ministar energetike Damian Gjiknuri rekao je da albanski zakoni omogućuju povlastice investitorima kao što su oslobađanje od PDV-a, te produljenje rokova za istraživanje i eksploataciju.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram