Zatvori
Poslovni Puls
20/03/2015

Do 2020. godine 3,5 mlrd. eura ulaganja u hotelske kapacitete

Zamjenik ministra turizma dr. sc. Daglas Koraca, sudjelovao je danas na otvorenju vodenog centra Aquae Vivae u Krapinskim Toplicama. „U svijetu je zdravstveni turizam prepoznat kao oblik turizma koji izrazito pozitivno utječe i na prateće djelatnosti, a Hrvatska definitivno posjeduje resursnu osnovu za njegov kvalitetni razvoj...

To je potvrđeno i u Strategiji razvoja turizma do 2020. godine, koja je usvojena od strane Vlade RH i Hrvatskog sabora, a koja zdravstveni turizam definira kao jedan od najvažnijih turističkih proizvoda na čijem će se razvoju intenzivno raditi, odnosno koji uvelike može pridonijeti ostvarenju ciljeva kao što je, primjerice, ravnomjeran razvoj kontinentalnog turizma, produljenje sezone, razvoj novih proizvoda i motiva dolazaka“, rekao je zamjenik Koraca.

Zdravstveni turizam treba svakako dodatno obogaćivati popratnim sadržajima, kao što su primjerice vodeni i zabavni parkovi te wellness ponuda, upravo kao što je Aquae Vivae vodeni centar.

„Jedan od glavnih ciljeva koji su određeni u Strategiji razvoja turizma do 2020. godine je ulaganje od 7 milijardi eura u investicije u turistički sektor. Otprilike polovica tog iznosa trebala bi biti uložena u hotelske kapacitete kako bismo do 2020. podigli udio hotelskog smještaja u ukupnim kapacitetima s 13 na 18 posto. Druga polovica iznosa trebala bi biti uložena upravo u atrakcije i sadržaje koji su dostupni turistima tijekom čitave godine, a ne samo u glavnom dijelu sezone. Upravo na taj način ostvarili bismo i ostale ciljeve Strategije, a to su 14 milijardi € ukupne turističke potrošnje te otvaranje novih 20 do 22 tisuće direktnih i 10 tisuća indirektnih radnih mjesta u turizmu“, naglašava Koraca.

Hrvatska turistička zajednica od prošle godine provodi program Hrvatska 365, a jedan od ključnih proizvoda je i zdravstveni turizam. Riječ je o proizvodu koji na globalnoj razini raste po stopi između 15 i 20 posto godišnje, a konačni cilj je da u 2020. godini Hrvatska bude prepoznata kao renomirana destinacija zdravstvenog turizma.

„Upravo smo u završnoj fazi pripreme Akcijskog plana zdravstvenog turizma, kojim ćemo dati konkretne smjernice kako dalje razvijati zdravstveni turizam, počevši od izmjene zakonodavnog okvira ministarstava turizma i zdravlja, certificiranja zdravstvenih ustanova te edukacijom za potrebe zdravstvenog turizma i njegovoj promociji. Znamo da je dugi put još pred nama, no uz velik potencijal kojeg imamo i puno truda kojeg smo spremni uložiti, vjerujemo u uspjeh“, istaknuo je zamjenik ministra turizma.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram