Zatvori
Poslovni Puls
20/03/2015

Lenovo i Huawei globalno najpoznatiji kineski brendovi

Tehničke tvrtke Lenovo i Huawei i dalje su najpoznatiji kineski brendovi u inozemstvu, stoji u globalnom istraživanju kineskog nacionalnog imidža za 2014...

Lenovo je poznat među 49 posto ispitanika iz razvijenih zemalja, a 80 posto među populacijom u zemljama u razvoju, navodi se u rezultatima provedenog istraživanja objavljenog u srijedu, 18. ožujka 2015.

Poslovanje Lenova pokriva računala, laptope, servere i pametne telefone. U listopadu 2014. tvrtka je dovršila svoje spajanje s Motorolom Mobility iz Googlea. S tim ugovorom Lenovo je sletio na treće mjesto na svjetskom tržištu pametnih telefona u četvrtom tromjesečju 2014.

Huawei, koji je specijaliziran u telekomunikacijskoj opremi i rješenjima, poznat je među 27 posto populacije u razvijenim zemljama i 63 posto u zemljama u razvoju.

Huawei, također proizvođač pametnih telefona, usko slijedi Lenovo na svjetskom tržištu pametnih telefona.

Obje tvrtke zauzimale su prva dva mjesta na popisu najpoznatijih kineskih brendova u svijetu 2013.

Istraživanje imidža kineskih brendova na svjetskom tržištu za 2014. uključilo je 4 500 građana u Velikoj Britaniji, SAD-u, Australiji, Japanu, Kini, Južnoj Africi, Indiji, Brazilu i Rusiji, u dobi od 18 do 65 godina.

Na pitanje smatraju li da je Kina inovativna u tehnologiji, u prosjeku njih 64 posto dalo je pozitivan odgovor.

Navedeno istraživanje zajednički su proveli Kineski centar za studij međunarodne komunikacije te istraživačke tvrtke Millward Brown i Lightspeed GMI, prenosi CRI.

Top 10 svjetski najpoznatijih kineskih brendova su:

1. Lenovo

2. Huawei

3. Air China

4. Haier

5. Alibaba

6. ZTE

7. Hisense

8. TCL

9. Banka Kine

10. China Mobile

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram