Zatvori
Poslovni Puls
20/03/2015

Lorencin: Uskoro natječaj za privatizaciju Kupara

Ministar turizma Darko Lorencin sudjelovao je danas na konferenciji Poslovni uzlet, održanoj u gradu Cresu, u organizaciji Poslovnog dnevnika. Projekt je pokrenut na inicijativu Poslovnog dnevnika početkom 2014. godine, u suorganizaciji s Ministarstvom poduzetništva i obrta i suradnji s partnerima, s osnovnom idejom promicanja malog i srednjeg poduzetništva te odabira i nagrađivanja najboljih malih i srednjih poduzetnika u Hrvatskoj...

Ministar Lorencin govorio je o uspjehu projekta Hrvatska 365 na primjeru destinacije Cresko-lošinjski arhipelag. Tako će, primjerice, svi hotelski objekti od sljedećeg tjedna na ovim otocima biti otvoreni, a organiziraju se i brojne manifestacije koje bi kao motivi dolaska trebali privući turiste i u razdoblju predsezone. Tako se primjerice održava brdsko-biciklistička utrka „4 otoka“ na Krku, Rabu, Cresu i Lošinju u razdoblju od 15. do 18.travnja, Fešta lošinjske kuhinje na otoku Lošinju, na kojem se od 1. do 31.svibnja obilježava mjesec Aloe vere – Festival Aromaterapije i fitoterapije. Ova PPS destinacija na emitivnim tržištima predstavlja se aktivnim odmorom te wellnessom i zdravljem, a prvi rezultati su već vidljivi.

Ministar se osvrnuo i na programe Ministarstva turizma kojima se podupire turističko gospodarstvo te još jednom podsjetio na javni poziv „Konkurentnost turističkog gospodarstva“, otvoren do 30. ožujka, kojim se, između ostalog, financira i izgradnja bazena za privatne iznajmljivače, difuzni i integralni hoteli, izletišta, kušaonice, vinotočja, kao i razvoj posebnih oblika turizma, poput aktiviranja planinarskih domova, prenamjene napuštenih škola, odmorišta, servisi, bike&bed smještaj, potrebna infrastruktura i oprema za špilje, rafting, stijene za penjanje, vidikovci, osmatračnice, adrenalinski parkovi, golf vježbališta, igrališta, infrastruktura za zimsko-planinski turizam, objekti za robinzonski smještaj, mali ploveći hoteli“ te obnova i uređenje izletničkih drvenih brodova tradicijske gradnje.

Ministar je naglasio kako bi se natječaj za obvezujuće ponude za lokaciju Kupari I trebao naći na jednoj od sljedećih sjednica Vlade, kao i da bi se u turistički sektor ove godine trebalo uložiti oko pola milijarde eura. Lorencin je naglasio i da očekuje dobru turističku godinu, s nekoliko postotaka većim prihodima i fizičkim pokazateljima.

Podsjećamo, rezultati HNB-a o prihodima za prošlu godinu očekuju se do kraja ožujka, dok je prošle godine zabilježen porast u dolascima turista od 5 posto (13,6 milijuna) te u noćenjima od 2 posto (74 milijuna i 725 tisuća), javili su iz Ministarstva turizma.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram