Zatvori
Poslovni Puls
23/03/2015

Lenovo i Xiaomi će proizvoditi Windows OS smartphone

Microsoft je u srijedu objavio kako će se udružiti s tvrtkama Lenovo i Xiaomi u razvijanju pametnih uređaja koji će biti temeljeni na posljednjoj verziji Windows operativnog sustava...

Američka multinacionalna tvrtka objavila je inicijalo produbljivanje suradnje s kineskim vodećim hardverskim i softverskim proizvođačima za promoviranje operativnog sustava Windows 10 na računalima, tabletima i pametnim telefonima na dvodnevnoj konferenciji u južnokineskom gradu Shenzhenu.

Lansiranje OS Windows 10 predviđeno je za ovo ljeto.

Lenovo, jedan od kineskih najvećih proizvođača pametnih telefona i partner tvrtka Motoroli Mobility lansirat će pametni telefon temeljen na Windows operativnom sustavu ovo ljeto, rekao je Tong Fuzao, generalni menadžer za Lenovo Kina.

Odvojeno izvješće iz Microsofta objavljeno u srijedu navodi kako će Lenovo telefoni biti dostupni pod ugovorom s China Mobileom, najvećim telekomunikacijskim operaterom u zemlji.

Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi, sada treći po veličini u svijetu, pružit će povratne informacije Microsoftu o testiranju operativnog sustava na Xiaomijevom vodećem pametnom telefonu Mi4 krajem ove godine.

Prema podacima savjetodavne agencije Kantar Research, Windows mobiteli činili su oko 0,4 posto udjela na kineskom tržištu u dvanaest mjeseci do kraja rujna prošle godine, u usporedbi s više od 90 posto udjela na tržištu kojeg čine Googleov Android i Appleov iOS.

Microsoftov pokušaj širenja susreće se s izazovima kineskih igrača. Alibaba, izlistana na NASDAQ-u, u veljači je objavila ulaganje u proizvođača pametnih telefona Meizu kako bi promovirala svoj vlastiti mobilni operativni sustav Yun, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram