Zatvori
Poslovni Puls
24/03/2015

Dubrovnik bi mogao postati jako popularno turističko odredište za imućne Indijce

Danas je zadnji dan snimanja bollywoodskog filmskog hita 'Fan' u Dubrovniku, a velika filmska imena, uključujući i drugog najplaćenijeg glumca svijeta Shah Rukh Khana koji je zvijezda filma, polako napuštaju Dubrovnik...

Prema riječima Borisa Dmitrovića, suvlasnika produkcijske tvrtke Formula Film koja je preuzela posao oko snimanja, tvrdi kako je poznati glumac prezadovoljan Dubrovnikom, kako se zaljubio u Grad te kako će se u Dubrovnik vratiti na godišnji odmor s obitelji, piše Dubrovački Dnevnik.

U filmu se pojavljuje 600-tinjak statista s područja Dubrovnika, a snimalo se na Peskariji, Iza Grada, na Stradunu i okolnim uličicama te na zidinama. Iz produkcijske tvrtke tvrde kako su prezadovoljni snimanjem, posebno jer su izbjegnute gužve koje tijekom ljetnih mjeseci pogađaju Dubrovnik.

'U ožujku smo svakako dobrodošli tako da smo iskoristili puni potencijal koji se mogao iskoristiti,' kaže Dmitrović.

Nedvojbeno je kako će filmski hit svakako pomoći promidžbi Dubrovnika kao turističke destinacije na indijskom tržištu.

'Pomoći će iz više razloga. U Dubrovnik je stigla najprofesionalnija indijska kuća, a Shah Rukh Khan je njihov najpoznatiji glumac koji je poznat i priznat i izvan granica Indije. Osim toga, Indijci imaju običaj posjećivati destinacije gdje su se snimali njihovi filmovi,' izjavio je Dmitrović. Tome će svakako doprinijeti i činjenica kako se Dubrovnik u filmu pojavljuje kao stvarna, a ne fiktivna lokacija.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram