Zatvori
Poslovni Puls
24/03/2015

Kinezi u potrazi za novim modelom gospodarskog rasta

Kina će raditi na pokretanju vitalnosti novog rasta svog gospodarstva, koje se nalazi pod sve većim pritiskom pada, u nedjelju je izjavio zamjenik premijera Zhang Gaoli...

"Novo normalno" poziva na novo razmišljanje i nove mjere, Zhang je izjavio tijekom svečanog otvaranja Foruma razvoja Kine. Pozvao je na više napora kako bi se aktivno prilagodili i vodili "novo normalno".

Kina će produbiti reforme kako bi pokrenula, u najvećoj mogućoj mjeri, vitalnost novog rasta poduzetništva, inovativnosti i kreativnosti, a uz to će ubrzavati stvaranje novih pokretača za održavanje srednje-visoke razine stope rasta te se kretati prema srednje-visokoj razini razvoja, rekao je.

Zamjenik je također istaknuo ulogu otvaranja vanjskom svijetu, rekavši kako je ono glavni pokretač za postizanje nastavka prosperiteta kineskog gospodarstva te je također neizbježan zahtjev kako bi Kina i svijet dijelili mogućnosti razvoja.

Kina će istražiti nove poteze koji će bolje otvoriti gospodarstvo te stvoriti stabilno, pravedno, transparentno i predvidljivo poslovno okruženje, rekao je.

Kineski prijedlog za izgradnju Gospodarskog pojasa Puta svile i Pomorskog Puta svile 21. stoljeća, poznat kao inicijative "Pojasa i Puta", te osnivanje Azijske infrastrukturne investicijske banke i Fonda Puta svile su naišle na pozitivne odgovore brojnih zemalja, rekao je.

Sve države su pozvane na pridruživanje u izgradnji Pojasa i Puta, kao i na postizanje uzajamno korisne suradnje i zajedničkog razvoja, rekao je Zhang.

Kada je riječ o makroekonomskim politikama, s obzirom na to da je pritisak usporavanja kineskog gospodarstva povećan, Kina će nastaviti provoditi proaktivne fiskalne politike i razborite monetarne politike, uz pridavanje većeg fokusa na ciljane regulacije, prenosi CRI.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram