Zatvori
Poslovni Puls
26/03/2015

Hrvatska Švicarcima sve omiljenija turistička destinacija

Ministar turizma Darko Lorencin susreo se s veleposlanikom Švicarske Konfederacije u RH, Stefanom Estermannom koji je na dužnost stupio u rujnu prošle godine. Ministar Lorencin tom je prilikom veleposlaniku predstavio ključne aktivnosti Ministarstva turizma, s naglaskom na projekte usmjerene na jačanje pred i posezone...

„Hrvatska je prekrasna zemlja koja turistima može ponuditi niz sadržaja i atrakcija tijekom cijele godine. Upravo to definira i naša Strategija razvoja turizma do 2020. godine, pa posljednje dvije godine nastojimo snažnije staviti naglasak upravo na tu činjenicu da smo mala, ali različita zemlja zanimljiva tijekom cijele godine. Nastojimo promijeniti percepciju da smo isključivo zemlja sunca i mora, već radimo na jačanju posebnih oblika turizma, poput kulturnog, gastro, poslovnog, bike turizma i slično“, naglasio je ministar Lorencin te dodao kako je projekt Hrvatska 365, pokrenut prošle godine, usmjeren na produljenje turističke sezone putem jačanja određenih proizvoda na određenim destinacijama.

Veleposlanik Estermann istaknuo je tom prilikom kako interes za Hrvatsku u Švicarskoj kontinuirano raste, ali isto tako da ga osobno fascinira činjenica da Hrvatska na tako malom prostoru nudi  različitost u svakoj svojoj regiji. „Hrvatska je posljednjih godina sve omiljenija i popularnija destinacija u Švicarskoj. Sve je više članaka koji pišu o ljepotama vaše zemlje te trenutno svi veći organizatori putovanja imaju Hrvatsku u svojoj ponudi. Hrvatska je poput Švicarske mala zemlja koja turiste, između ostaloga, treba privući kvalitetnom uslugom i ponudom u čemu definitivno, s obzirom na dosadašnje rezultate, i uspijevate“, istaknuo je Estermann.

Također, na sastanku je istaknuto kako interes za Hrvatskom u Švicarskoj jača i u periodu pred i posezone, posebice u segmentu eno-gastronomije koja je za Švicarce jedan od vodećih motiva putovanja u inozemstvo. Također, naglašeno je kako upravo sve bolja zračna povezanost, a ove je godine broj letova prema Hrvatskoj udvostručen, vrlo važan faktor za turistički promet između zemalja.

Švicarska je tržište koje u posljednjih pet godina bilježi konstantan i stabilan rast. Riječ je o turistima više platežne moći koji na putovanjima u prvom redu očekuju kvalitetu. Prošle je godine ostvareno 180,6 tisuća dolazaka (+1,6 %) i 840 tisuća noćenja švicarskih turista, što je na razini 2013. godine, dok je u prva dva mjeseca ove zabilježeno 1300 dolazaka i 3600 noćenja, što je u odnosu na isti period prošle godine porast više od 20 posto. Švicarski državljani u Hrvatsku uglavnom dolaze individualno, automobilom ili kamperom (50 %) te zrakoplovom (27 %), a najpopularnija odredišta su Istarska, te Primorsko-goranska županija.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram