Zatvori
Poslovni Puls
30/03/2015

U Brodosplitu porinuta luksuzna 60-metarska jahta

Na porinuću su prisustvovali brojni partneri u gradnji, a Katina Debeljak kuma broda zaslužna za davanje imena ‘KATINA’ koja je presjekla konop šampanjca i simbolično “porinula” brod u more...

"Ovaj brod je prva novogradnja izgrađena za vlastitu flotu, a sukladno programu restrukturiranja u sektoru brodogradnje od kada je Brodosplit privatiziran. Projekt izgradnje ovakvog broda u trenutku krize i za svoju flotu ima pozitivnu ocjenu Europske komisije i Brodosplit će njegovom komercijalizacijom dvostruko profitirati, što će mu dodatno osigurati održivost i svrstati ga među rijetke profitabilne brodograđevne kompanije u svijetu", istaknuo je Tomislav Debeljak, predsjednik Uprave Brodosplita.

Brodosplit Plovidba bavi se komercijalizacijom brodova izgrađenih u škveru za vlastitu flotu, odnosno davanjem brodova u čarter ili prodaju. Izgradnjom ove jahte Brodosplit ne mijenja svoju koncepciju, jer je snaga i vrlina splitskog škvera u tome da može graditi manje, srednje i velike brodove, različitih namjena. Zajedno sa ostalim poslovima koji su već u tijeku i koje smo do sada ugovorili osigurava se zaposlenost velikog dijela kapaciteta u ovoj i idućoj godini.

Jahta duljine 60 metara na svoje četiri palube u šest VIP kabina prima 12 putnika, o kojima se brine 10 članova posade, a namijenjena je za krstarenje Mediteranom i Karipskim otocima, ali i za oceanska krstarenja, sukladno certifikatima Hrvatskog registra brodova i kodu LY2. Izgrađena je na platformi 'mini-cruisera', trup i nadgrađe su od čelika, a kormilarnica od aluminijske legure. Dva pogonska motora snage 1000 kW omogućava joj plovidbu brzinom većom od 14 čvorova. Upravljanje propulzijom izvedeno je daljinski iz kormilarnice, kao i dodatnom prijenosnom konzolom 'plug&play'.

Dva para vrhunskih stabilizatora 'zero speed' osigurava ugodno putovanje i smanjenje ljuljanja dok je jahta privezana, dok joj kapacitet spremnika za gorivo i vodu, te prostora za čuvanje namirnica, omogućava autonomiju od 4000 NM. Prostrana kuhinja omogućava spremanje triju toplih jela dnevno. Šest luksuzno uređenih VIP kabina za goste smještena su na gornjoj palubi, a prostrani salon i soba za sastanke istovremeno prima po 35 osoba za poslovne susrete, prezentacije ili zabave.

Cijela jahta pokrivena je audio-video zabavnim sustavom, kao i priključcima za iPod-e i internetsku mrežu. Sve četiri palube povezuje putničko dizalo, a hrana se iz kuhinje do salona doprema posebnim liftom. Poseban noćni ugođaj stvaraju podvodna svjetla i svjetleće ime jahte. Opremljena je saunom, jacuzziem, bolnicom, teretanom, opremom za ronjenje, kajakarenje, jedrenje na dasci i još puno dodataka za zabavu i sport, navodi se u priopćenju.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram