Zatvori
Poslovni Puls
01/04/2015

Tvrtka najbogatije Kineskinje isporučuje staklene poklopce za Apple i Samsung

Predsjednica tvrtke Lens Technology Zhou Qunfei je svrgnula Chan Laiwa, osnivačicu Kulturne zaklade crvene sandalovine Peking, kao najbogatiju ženu u Kini...

Lens Technology je nedavno izašla na burzu, a njezine dionice su u ponedjeljak dostigle cijenu od 70,98 juana, što je vrijednost Zhouinih 592 milijuna dionica diglo na 42,02 milijarde juana.

Chan je prije toga bila najbogatija žena u Kini s ukupnom imovinom u vrijednosti od 37,86 milijardi juana (6,1 milijarda USD), prema svjetskoj listi milijardera koju je 3. ožujka objavio časopis Forbes.

Lens Technology je prvi puta plasirao svoje dionice na burzi u Shezhenu 18. ožujka, a početna cijena je iznosila 22,99 juana po dionici.

Tvrtka izrađuje staklene poklopce za različite elektroničke proizvode kao što su pametni telefoni, računala i kamere. Prodaja njihovih proizvoda tvrtkama Apple i Samsungu su činili više od 70 posto prihoda tvrtke između 2012. i 2014.

Također su i glavni dobavljač stakla za nove Appleove satove, koji su u prodaju izašli početkom ovog mjeseca, prenosi CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram